Angajând oameni mai deştepţi decât tine este răspunsul pe termen lung al problemelor tale de micromanagement. Dacă trăsăturile viitorului angajat sunt mai dinamice sau mai pozitive decât propriile abilităţi în domeniu, prin colaborarea cu acea persoană, compania va prospera, datorită voinţei continue de îmbunătăţire şi performanţă.

Dar, în timp ce experţii laudă şi apreciază angajarea oamenilor care sunt mai buni decât şefii lor, angajaţii de multe ori cârtesc despre acelaşi lucru. De câte ori am auzit prieteni, rude, colegi, care se plâng de lideri şi manageri incompetenţi. Angajaţii, în general, încă au o abordare tradiţională asupra ierarhiei la locul de muncă: "vrem că şefii noştri să fie mai deştepţi decât noi; în cazul în care nu sunt, conducerea lor este nelegitimă şi credem că ar trebui să fie scoşi din poziţiile lor."

Dragi angajaţi - cred că este timpul să vă reajustaţi gândirea.
Dacă suntem mai deştepţi decât şefii noştri, asta înseamnă că şefii noştri fac de fapt un lucru bun angajându-ne.

Mai jos am enumerat trei sfaturi pentru angajaţii care constată că sunt mai deştepţi decât şefii lor, în speranţa că vor opri protestele şi începe să vadă beneficiile situaţiilor lor.

1. Realizează că şeful tău a luat o decizie înţeleaptă

Legendarul Bill Gates, de exemplu, are obiceiul de a angaja oameni care sunt mai deştepţi decât el.
Ideea este următoarea: dacă şeful tău te-a angajat, iar tu eşti mai deştept decât el, atunci şeful tău a luat decizia corectă. Ai putea fi mai inteligent, dar şeful tău ştie clar cum să gestioneze lucrurile. Tocmai din acest motiv el este şeful, iar tu angajatul. Ia dorinţa şefului tău de a angaja un subordonat mai inteligent ca un semn a unei puternice strategii de management.
Şi dacă şeful tău nu angajează un angajat inteligent în mod intenţionat? Dacă şeful tău încă gestionează prost şi încearcă să-şi afirme poziţia dominantă? Recunoaştem că în cazul acesta ai putea fi în măsură să schimbi acest lucru.

2. Mândreşte-te cu ceea ce ai

Şeful tău a angajat un angajat inteligent, deoarece a văzut potenţial în tine. El a văzut talentul tău şi modul de a gândi lucrurile, aşa că nu ascunde acest atuu sub obroc. Poate vei fi tentant să îţi minimalizezi abilităţile. Nu vrei să provoci autoritatea şefului. Cu toate acestea, minimizarea abilităţilor tale este exact ceea ce şeful tău nu vrea să faci. Angajaţii inteligenţi sunt buni pentru companii - aşa că ţie îţi rămâne de făcut să-ţi scoţi în evidenţă abilităţile şi să ajuţi angajatorul şi compania să crească.

3. Învăţaţi unul de la celălalt

Desigur, în timp ce eşti îţi demonstrezi abilităţile, nu lasă totul să ţi se urce la cap. Ai putea fi mai deştept decât şeful tău în anumite privinţe, dar un şef care ştie să angajeze salariaţi mai inteligenţi este un şef care ştie cum să gestioneze un loc de muncă. Tu eşti foarte bun la ceea ce faci - aşa cum şeful tău este foarte bun la ceea ce face.
Deci, învaţă de la şeful tău: observă modul în care gestionează şi se raportează la oamenii care sunt mai deştepţi decât el; priveşte modul în care acesta conduce un grup de oameni care excelează într-un domeniu în care el nu reuşeşte, etc. Utilizează aceste lecţii pentru a-ţi forma propriile obiceiuri ca angajat. Într-o bună zi ai putea fi chiar tu şef, iar acesta este un prilej bun de a învăţa cele mai bune practici chiar de la proprii şefi pe care îi ai.

Şi chiar dacă nu vei fi responsabil de o echipă, vei lucra cu alte persoane toată viaţa ta, atât în birou cât şi în afara acestuia. Nu vei fi întotdeauna cel mai deştept om din încăpere.