In cazul in care inca esti in dubii daca merita sau nu sa te inscrii ca voluntar la compania la care vrei sa te angajezi sau oriunde altundeva in domeniul in care ai absolvit, ti-am pregatit o lista de motive pentru care merita sa faci voluntariat.

Iti vei dezvolta noi aptitudini 

Angajatorii cauta de cele mai multe ori persoane care detin o serie de aptitudini ce nu pot fi invatate numai la un loc de munca (abilitati de interactiune cu publicul, de organizare a sarcinilor, de respectare a unui program etc.). Pentru ca acestea sa nu iti lipseasca din CV, ai doua posibilitati:

  • Te angajezi part-time in orice domeniu
  • Faci voluntariat in sfera in care vrei sa profesezi

Cea mai apreciata de angajator va fi, desigur, cea de-a doua.

Vei da dovada de motivare

Nu este suficient sa mentionezi in CV sau in cadrul interviului de angajare ca esti motivat, ci va trebui sa demonstrezi asta prin ceva practic, precum voluntariatul.

Vei castiga experienta

Probabil cel mai mare avantaj al muncii de voluntar, experienta este ceruta sau preferata pentru orice job.

Iti poti impresiona angajatorul

Daca ai ocazia sa fii acceptat in calitate de voluntar de catre compania la care vrei sa te angajezi, vei putea sa iti surprinzi viitorul angajator prin aptitudinile tale, determinare si multa munca.

Vei avea sansa de a fi recrutat

Voluntariatul se poate efectua si in cadrul unor organizatii care colaboreaza cu angajatori ce adesea isi recruteaza o parte din personal din astfel de locuri

Iti vei alege singur programul

Nu te obliga nimeni sa muncesti numarul de ore ale unui angajat. Vei putea munci deci cand vei vrea, insa daca doresti sa iti impresionezi seful si probabil viitorii colegi, te-as sfatui sa stai o norma intreaga zilnic.

Nu te va costa nimic

In afara de timp, nu va trebui sa faci niciun alt fel de investitie in calitate de voluntar.