Acest fenomen nu doar că are un impact pozitiv asupra mediului, ci și din punct de vedere economic, oferind o serie largă de noi locuri de muncă și oportunități de carieră. Nu este vorba de joburi tradiționale, pe care le-au avut și bunicii noștri, dar se caută aproximativ aceleași aptitudini, doar că adaptate în funcție de fiecare nișă. Iată care sunt principalele joburi regenerate de fiecare energie ecologică în parte:

Joburi generate de energia eoliană

Acest tip de energie s-a dovedit a fi cel mai eficient, estimările arătând că în următorii ani va produce o cantitate semnificativă de energie electrică. Cele mai căutate și mai profitabile joburi generate de energia eoliană sunt în instalarea și întreținerea turbinelor. Deci tehnicienii și inginerii sunt la mare căutare!

Joburi generate de energia solară

Angajările din acest sector vizează în mare parte tot inginerii și tehnicienii, însă diversitatea tehnologică a acestuia pune la dispoziția tinerilor dornici de a învăța lucruri ce nu se predau în facultăți, o gamă variată de alte locuri de muncă precum experți în celule fotovoltaice.

Joburi generate de energia hidraulică

Costurile mari de inițiere și posibilitatea unor secete fac ca acest tip de energie să nu poată fi utilizat numai în foarte puține regiuni. Pentru asamblarea unei centrale hidraulice, investitorii vor avea nevoie de hidrologi, ingineri și chiar constructori în anumite cazuri.

Cam acestea ar fi principalele surse de energie regenerabilă, însă lista nu se termină aici. Mai există și altele, printre care se numără energia bazată pe celule de combustibil, mareo-motrică, geotermală etc.

Guvernul încurajează și susține prin fonduri cercetările din acest domeniu, asigurând astfel noi locuri de muncă cercetătorilor științifici. Însă acestea nu sunt singurele joburi puse la dispoziția celor dornici de angajare. Pentru toate dintre cele menționate mai sus este nevoie de ingineri de mediu, evaluatori de resurse, geofizicieni și alți experți în domeniu.

Atenție însă! În acest domeniu se caută doar cei mai buni oameni, care să fie dispuși să învețe lucruri noi aproape tot timpul. Costurile foarte mari a panourilor solare, morilor de vânt și a celorlalte mecanisme necesare pentru a valorifica sursele de energie regenerabilă, nu permit angajarea unor persoane care să nu dea dovadă de profesionalism.