Iar pentru ca cetatenilor din tarile europene nu li se pare un job care sa merite efortul, familiile ocupate cauta sa recruteze romance carora sa le surada salariul de aproximativ 1000 de euro, acompaniat de cele mai multe ori de masa si cazare gratuite.

Atentie insa la standardele pe care trebuie sa le atingeti! Deoarece parintii care isi permit un babysitter dispun in cea mai mare parte de venituri mari si doresc cresterea si dezvoltarea armonioasa a copiilor lor, acestia cauta numai persoane calificate, cu experienta sau dispuse sa ia parte la un curs de specialitate.

Chiar daca nu ati mai fost angajata niciodata in domeniu, daca ati avut frati sau surori mai mici nu ezitati sa mentionati acest aspect - poate constitui nu doar un avantaj, ci sansa dumneavoastra de angajare.

Dar jobul de babysitter in strainatate nu inseamna doar sa stati acasa si sa aveti grija de copii. De cele mai multe ori acesta implica si detinerea unui permis de conducere intrucat s-ar putea sa fie nevoie sa ii duceti si sa ii aduceti pe copii de la scoala, zone de recreere, diferite cursuri etc.

In plus, unele familii mai pretentioase cer chiar si sustinerea unui test gastronomic pentru a se asigura ca mancarea servita de copii este bine facuta si cat mai diversificata. Insa acest lucru se intampla destul de rar.

In ceea ce priveste programul de lucru, acesta nu va fi niciodata regulat. Daca de obicei veti munci in timpul zilei, atunci cand parintii sunt plecati la munca, veti intampina situatii in care angajatorii dumneavoastra vor fi plecati la un eveniment, trebuind astfel sa va petreceti serile, noptile sau poate chiar weekendurile cu cei mici.

Vestea buna este insa ca numarul de locuri de munca este prevazut sa cresca chiar si cu 20 de procente in urmatorii 5 ani. Asa ca, daca doriti o slujba din care puteti castiga bani in strainatate, inscrieti-va numaidecat la un curs de specialitate pentru babysitter si va veti mari considerabil sansele de angajare.