Un angajat care va pune pasiune în muncă sa, va realiza întotdeauna mai mult decât se aşteaptă ceilalţi.

Fie că ultima dată s-a întâmplat astăzi sau acum 20 de ani, cei mai mulţi dintre noi am simţit un gol în stomac în drum spre muncă şi am avut momente în care ne întrebăm singuri: De ce lucrez aici? Asta este tot ce pot? Aici îmi doresc să fiu?

Ceea ce lipseşte multor angajaţi, indiferent de sectorul în care lucrează, este pasiunea, o legătură emoţională pozitivă a activităţii noastre - de multe ori cea care ne consumă o mare parte din energie.

Vestea bună este că, cu autoanaliza, planificarea, acţiunea şi sprijinul, îţi pot redirecţiona cariera, alegând să faci ceea ce îţi place cu adevărat.

Pasiunea conduce către cariere mai de succes

În contextul muncii, pasiunea este mai mult decât un cuvânt “best-seller”. Cuvântul pasiune are o conotaţie elegantă, dar trebuie privit ca un element nenegociabil pentru succesul în carieră. De fapt, dacă ai de gând să fii un om de succes, trebuie să fii pasionat.

Pentru a aduce pasiunea în cariera ta, trebuie mai întâi să fii în contact cu ceea ce te energizează. Uită-te de-a lungul vieţii tale, începând chiar cu vârsta adolescenţei şi caută modelele după care te-ai ghidat în ceea ce ai făcut.

Încearcă întotdeauna să ai o pasiune la nivel înalt, chiar şi într-o misiune. Apoi întrebă-te,"Acest loc de muncă îmi îndeplineşte misiunea mea personală? (indiferent ce misiune este)

Pasiunea ta poate lua mai multe forme: lucrul cu oamenii, rezolvarea taskurilor, cititul, călătoritul, etc.

Adesea, este înţelept să depui puţin mai mult efort pentru a te motiva, deoarece unele pasiuni nu se pretează cu uşurinţă unei cariere.

Pune pasiune în munca ta

Nu face greşeala de a presupune că orice activitate sau muncă pe care o prestezi, şi în care pui pasiune, te va satisface în mod automat.

De exemplu, chiar dacă eşti interesat de golf, este puţin probabil că vei fii interesat să lucrezi într-un magazin de vânzare al echipamentelor de golf.

Să presupunem că ai talent şi decizi că doreşti să fii un jucător de golf profesionist. Pentru o candidatură de succes, trebuie să îţi stabileşti un plan care să te ajute să pui toate piesele împreună. Trebuie să obţii unele lucruri substanţiale asupra CV-ului. (formare profesională, spre exemplu)

“Injectează” pasiune la locul de muncă actual

Desigur, mulţi dintre noi nu au timp şi bani pentru a efectua o schimbare totală de carieră. Schimbările mari vin de obicei cu cheltuieli mari. Dar unii profesionişti dezvoltă metode creative de a infuza cariera lor cu o pasiune pe termen lung.

Cum se demonstrează această competenţă:

  • angajatul lucrează cu entuziasm faţă de companie şi de job
  • arată pasiune în produsele şi/sau serviciile pe care le vinde/prestează
  • îi motivează pe ceilalţi

Oamenii sunt cea mai valoroasă resursă a unui business de succes şi totodată cea mai bună sursă de inspiraţie. Descoperă ceea ce îţi place, înconjoară-te de oameni inteligenţi, altruişti, pozitivi, energici şi binevoitori şi readu pasiunea pentru locul de muncă.

Orice carieră de succes implică pe lângă efort, talent, motivaţie şi valori, pasiune pentru ceea ce faci. Cariera înseamnă să ajungi la “elementul lui Sir Ken Robinson”, urmat bineînţeles de găsirea unei modalităţi de a face bani din asta.