Cu siguranţă fiecare dintre noi a fost tentat măcar odată să se documenteze despre un anumit anunţ care promitea marea cu sarea. Anunţuri de gen „ câştigă bani doar dând câteva clic-uri zilnic”, sau „Am câştigat 600$ în prima lună! Nu mai aştepta”. Internetul este împânzit de site-uri PPC ( PAY PER CLICK ) în care utilizatorul este plătit cu câţiva cenţi pentru a se uita la anumite reclame pe care site-ul i le pune la dispoziţie. Primeşti de asemenea şi un procent din ceea ce face un refferal de-al tău. Mai mult ca sigur, această metodă de a face bani din online nu va funcţiona deoarece suma care o primeşte pe fiecare clic este enorm de mică şi este greu să-ţi faci o armată de refferali care să lucreze pentru tine şi să faci bani din procentul pe care îl primeşti de la fiecare refferal. Mai există şi posibilitatea ca după ce faci şi vrei să retragi suma de bani pe care ai adunat-o, să aflii că nu vei primi nici un cent deoarece nu ai respectat regulamentul site-ului, sau alte „şmecherii” folosite de către deţinătorii acestor tipuri de site-uri.

O altă metodă „uimitoare de a face bani din faţa calculatorului” este propunerea pe care o fac mulţi în comentarii peste tot pe internet în care îţi propun să te afiliezi lor şi să trimiţi un mesaj la un anumit mail în care vei primi nişte lecţii de instruire după care vei începe să faci bani. O mare pierdere de timp, din propria experienţă, am încercat asta, am citit 12 lecţii foarte lungi în care ţi se promitea un venit generos după ce termini de citit lecţiile. Iar după terminarea acelor lecţii ţi se spunea să cumperi un anumit produs de pe un site de-al lor pentru a intra în „franciză”. Deşi mi se părea suspect din primele articole am continuat să citesc mai mult din curiozitate. Iar acum, după ce le-am zis că renunţ, tot primesc mail-uri în care îmi spun că e ultima şansă de a mă recruta în „franciza” lor. Eu v-aş sugera să nu vă pierdeţi timpul preţios cum am făcut-o eu şi să ziceţi pas din start acestor oferte.

O modalitate de a face bani pe internet, de a avea un loc de muncă care să-ţi asigure un venit consistent, este freelancing-ul. Deşi în România sunt foarte puţine site-uri pentru freelanceri, fapt datorat că puţine persoane se încumete de a încerca aşa ceva, tot se pot scoate bani frumoşi dacă ştii cum să procedezi.

Dacă ştii să grafică de design, ştii să construieşti website-uri, îţi place să scrii articole ş.a.m.d, poţi să îţi găseşti relativ uşor clienţi care au nevoie de serviciile tale.

Dacă îţi place cu adevărat să scrii şi ai ce să povesteşti internauţilor îţi poţi crea un blog care îl în timp îl vei putea monetiza. Dacă îţi fidelizezi vizitatorii cu atât mai bine, un site de succes este un site pe care vizitatorul îl va accesa din nou, din propria iniţiativă.