Orice angajator, atunci când se află în proces de recrutare, se interesează de experiența anterioară a candidatului. Acest aspect, cel puțin din perspectiva companiei, este foarte important pentru a afla dacă acel candidat este motivat și interesat de poziția pentru care aplică. De aceea, specialiștii din domeniul recrutării, le recomandă tinerilor să se implice în activități extracurriculare.

Angajatorii cer experiență încă din timpul studiilor

De obicei, în timpul studiilor universitare, tinerii au tendința să se concentreze exclusiv pe studiu și se tem că nu pot face față provocării unui job. Această gândire, cel puțin în ultimii ani, s-a dovedit a fi una falimentară. Angajatorii au devenit mai exigenți și cer experiență chiar din timpul studiilor. De aceea, se recomandă ca studenții să se implice în alte proiecte menite să fie o rampă de lansare la început de carieră. Toate aceste activități extrașcolare practice au rolul de a dezvolta anumite calități pe care orice companie vrea ca angajații săi să le aibă. Vorbim aici de lucrul în echipă, comunicare, flexibilitate în relațiile cu colegii, familiarizare cu deadline-uri, feedback-uri și networking. De asemenea, o altă ramură o reprezintă cea a competențelor profesionale. Cele mai multe companii au pretenția ca angajații lor să aibă cunosștințe de Excel sau să știe să realizeze o diagramă Gantt. 

În ce activități extracurriculare se pot implica tinerii

Orice activitate extracurriculară în timpul studiilor reprezintă un avantaj important pentru orice tânăr care vrea să se angajeze pentru prima dată. Conform unui studiu, pentru 40% din angajatori faptul că tinerii au participat la internship-uri, au făcut voluntariat sau stagii de practică reprezintă cea mai bună recomandare în vederea obținerii unui loc de muncă. Astfel, voluntariatul sau implicarea în ONG-uri reprezintă unul dintre cele mai bune medii pentru a deprinde atât calitățile soft kills, cât și cele hard skills. Aici se pot dobândi cunoștințe de project managenement sau cele de a fi un bun organizator. De asemenea, tinerii au șansa de a se implica direct în proiecte sau într-un departament, lucruri ce sunt de interes pentru orice tânăr care caută pentru prima dată un loc de muncă. De asemenea, pe lângă experiența din punct de vedere profesional, mediul din cadrul unui ONG oferă șansa de o cunoaște oameni noi, de a participa la training-uri gratuite sau de a face networking.

O altă modalitate prin care tinerii își pot crește șansele de angajare o reprezintă participarea la programe de exchange. În România există multe asociații care implică tineri în diferite evenimente care se desfășoară fie în țară, fie în străinătate. Inițiativele acestor asociații au diferite teme, începând de la cele sociale până la cele de educație și cultură. În special, la aceste evenimente se discută despre proiecte ce țin de combaterea rasismului, integrare socială sau promovarea valorilor. De asemenea, companiile apreciază absolvenții care au fost implicați în programe academice în străinătate, cum ar fi burse Erasmus sau alte burse de studiu pe o perioadă determinată într-o universitate parteneră. Acest lucru este o dovadă de adaptabilitate, flexibilitate sau deschidere față de provocări. Toate aceste activități fac ca șansele de angajare a tinerilor absolvenți și a studenților să crească. Ofertele de angajare pentru tineri nu vor lipsi la începutul anului 2016. Companiile multinaționale au anunțat că vor scoate la concurs câteva mii de locuri de muncă anul viitor.