CV-ul este şansa ta (uneori unica!) de a te descrie şi arăta posibilului tău angajator că tu eşti persoana potrivită la locul de muncă pe care-l oferă, pentru că ai pregătirea, aptitudinile sau/şi experienţa necesare pe care compania ofertantă le aşteaptă de la tine sau de la oricare alt aspirant.

CV-ul cel mai convingător este întotdeauna, pe departe, cel câştigător. Asta este clar, la fel cum e de limpede şi…,,la mintea cocoşului,, că un CV bun devine convingător doar atunci când conţine date reale şi demonstrabile. Credibil şi uşor de citit, fără bâlbe în propoziţii care se repetă din greşeală şi dezinteres. Nu scrie niciodată cuvinte prea pompoase, sau după ureche ori prea savante numai ca să umpli pagina. Întotdeauna vei fi mai convingător prin cuvinte mai puţine, dar bine alese, decât prin ciorbă lungă de cuvinte.

Nu publica niciodată un CV care mai are încă spaţii goale pentru că nu ai avut timp sau idei să le umpli, dar te-ai decis să munceşti la asta mai târziu. Mai târziu poate fi deja prea târziu şi oricum nu mai inspiri încredere şi nici seriozitate. Asigură-te că ai deja totul pregătit pe o ,,ciornă,, când te apuci de completarea efectivă a CV-ului.

Cum poţi alcătui un CV cât mai convingător? Bună întrebare, la care dacă ai răspunsul corect, te poţi considera unul dintre fericiţii aspiranţi cu mari şanse de izbândă în obţinerea unui nou loc de muncă. Clar că asta nu e totul, dar eşti deja pe drumul cel bun! De aceea, este foarte important să ştim, din start:

Să te dai prea mare şi prea tare te poate discredita şi poate suna ca informaţie falsă. Seriozitatea în exprimare e unul din cele mai importante aspecte care alcătuiesc filtrele de căutare şi triere ale oricărui angajator.

E bine să participi, dar şi mai bine să învingi!