De obicei, Scrisoarea de Intentie, se trimite deodata cu CV-ul, atunci cand doriti sa aplicati la un job. Scrisoarea de intentie poate face diferenta intre a obtine sau nu un interviu si din acest motiv, nu ar trebui deloc neglijata. O Scrisoare de Intentie, ar trebui sa completeze informatiile pe care le-ati scris in CV, in nici un caz sa le repete pe acestea. Scopul sau este acela de a adauga o nota personala CV-ului d-voastra. Scrisoarea de Intentie ar trebui sa fie conceputa special pentru fiecare job la care aplicati. Este o mare greseala sa va creati o Scrisoare de Intentie generala si apoi sa o trimiteti fiecarui potential angajator. Acest document ar trebui sa explice motivele pentru care sunteti interesat sa aplicati la un job din cadrul unei companii. Acesta este si motivul pentru care, scriind o Scrisoare de Intentie generala, nu aveti cum sa surprindeti in ea, particularitatile specifice fiecarui Angajator. Cel care va citi Scrisoarea de Intentie, va simti fruda si bineinteles, atat aceasta cat si CV-ul d-voastra vor ajunge cel mai probabil la gunoi. Un alt scop al Scrisoarei de Intentie este acela de a identifica, sublinia aptitudinile si experientele d-voastra cele mai relevante, aptitudini si experiente care ar putea aduce un aport real la dezvoltarea companiei angajatoare. Pe scurt, incercati sa explicati potentialului angajator, de ce d-voastra ati fi cea mai potrivita alegere pentru jobul respective.

O Scrisoare de Intentie este compusa din mai multe parti sau sectiuni: informatii de contact, sectiunea de adresare, corpul propriu zis al scrisorii si o incheiere adecvata.

Informatii de contact

Aceasta este sectiunea in care trebuie sa scrieti detaliile d-voastra de contact si anume: numele intreg, adresa unde locuiti, numarul de telefon, adresa de e-mail.

Sectiunea de adresare

Este important sa includeti o formula de adresare adecvata in Scrisoarea de Intentie. Nu uitati ca Scrisoarea de Intentie este un document formal, adresat in cele mai multe cazuri unei persoane pe care nu o cunoasteti personal, deci este foarte important sa folositi o formula de adresare politicoasa ca de exemplu: Stimata Doamna/Domnule.

Corpul Scrisorii de Intentie

Cea mai importanta parte a unei Scrisori de Intentie este corpul acesteia. In aceasta sectiune, trebuie sa explicati potentialului angajator, de ce sunteti interesat de jobul respectiv si care sunt calificarile, atuurile care va fac potrivit pentru a aplica si a obtine acel job.

Incheierea

Cand scrieti o Scrisoare de Intentie pentru a aplica la un loc de munca, este foarte important sa incheiati scrisoarea intr-o maniera profesionista. Iata cateva exemple de incheiere a acesteia:

Cu sinceritate,

Cu respect,

Va multumesc,

dupa care urmeaza numele d-voastra.