Angajatorii ofera sute de locuri de munca pentru macelari, dezosatori, transatori si alte meserii derivate, iar salariile sunt pe masura muncii prestate. Daca omul mai detine si o diploma si cunoaste si o limba de circulatie internationala, atunci salariul creste simtitor.

Asa ca, daca ati petrecut mult timp cu cautarea unui loc de munca si nu ati gasit, sau doriti sa va reprofilati profesional, e timpul sa va inscrieti la un curs de macelar, pentru ca sigur, dupa terminarea cursului, o sa curga ofertele de munca atat in tara cat si in strainatate. Mai mult decat atat, in orice tara v-ati dori sa mergeti, veti gasi sigur macar un anunt in care se cauta macelari, pentru ca, daca dam o cautare pe site-urile cu locuri de munca, veti vedea ca sunt foarte multe anunturi, chiar urgente, in care se cauta macelari.

Tarile care sunt la mare cautare de macelari, transatori, fasonatori sunt Franta, UK, Germania dar si Belgia, Olanda, Suedia, Cehia, Cipru si SUA. Angajatorii deobicei cauta macelari cu experienta, insa, sunt multi care angajeaza si macelari necalificati, fara experienta si le ofera salariu de inceput mai mic decat unui angajat care are deja cativa ani de experienta in spate.

Astfel ca, in timp ce in Romania, un macelar fara experienta castiga minim 1000 lei iar unul cu experienta intre 1600 – 2000 lei, in strainatate, un macelar cu experienta poate castiga si 20 de euro pe ora, insa media e undeva la 8 – 10 euro pe ora ceea ce inseamna ca intr-o luna, un macelar care munceste in strainatate castiga in medie 1600 euro la un program de 40 de ora pe saptamana. De obicei, macelarilor li se cer sa faca ore suplimentare iar acestea se platesc in plus, chiar dublu in zilele de sarbatori legale. Pe langa salar, unii angajatori ofera si cazare si transport gratuit.

In Romania, macelarii sunt cei mai cautati de Hypermarket-uri, iar in strainatate se cauta in abatoare de pasari, porc, vita. Munca se desfasoara in general la banda, in ritm alert si fiecare angajat munceste pe partea lui din animal sau prin rotatie.

Pentru a obtine un loc de munca in domeniul macelariei, trebuie sa va constituiti un CV cat mai detaliat, in care sa treceti experienta dumneavoastra in domeniu si eventual poze sau filmulete cu modul dumneavoastra de lucru. Cv-ul il puteti trimite online la agentiile de recrutare care cauta macelari sau direct la angajatori. Daca profilul dumneavoastra corespunde cu cerintele angajatorului, urmatorul pas ar fi un interviu direct cu persoana responsabila de angajarea dumneavoastra. Daca totul decurge bine, unii angajatori s-ar putea sa va invite sa dati o proba de lucru pe a putea observa aptitudinile dumneavoastra, rapiditatea si stilul de lucru. Dupa acest pas, semnati contractul de munca si puteti pleca.

Daca sunteti interesati de un astfel de loc de munca trebuie sa dati o cautare pe internet si se va umple paginile cu oferte de locuri de munca de la diverse agentii de recrutare. Multa bafta!