Pentru a evita un astfel de dezastru neprevăzut, trebuie să faci o analiză proactivă şi atentă, un plan pentru realizarea obiectivelor în ceea ce priveşte cariera şi viaţa ta. Şi dacă asta nu este de ajuns pentru a te convinge, iată care sunt 10 motive pentru care investiţiile în cariera ta sunt o necesitate:

Profit mare al investiţiilor

Profitul investiţiilor şi perfecţionarea personală sunt cu mult mai mari decât orice alt fel de investiţii financiare ai putea face. De la creşterea condiţiilor de viaţă şi oportunităţilor de câştig nebănuite, la protejarea de şomaj şi satisfacţia care vine în urma dezvoltării personale şi succesului, profiturile sunt enorme.

Eşti propriul şef

Dacă eşti director sau CEO, atunci e treaba ta să te asiguri că nu părăseşti lumea afacerilor. Este datoria ta să produci creştere şi prosperitate. Poţi face acest lucru prin planificarea cu atenţie, performand în mod constant, promovând misiunea ta şi investind în tine.

Devii mai valoros

Elaborează două tabele de bilanţuri. În primul, scrie activele şi pasivele tale financiare. În cel de- al doilea, enumeră competenţele, ideile, cunoştinţele, comercializarea, reţelele personale, pasiunea şi capacitatea de a face lucrurile să se întâmple.

Sporeşte valoarea câştigului tău net investind în lista din al doilea tabel - acesta este modul în care vei creşte activele din primul tabel.

Poţi deveni mare

Tu eşti capabil de măreţie. Cei mai mulţi dintre noi obişnuim să ne folosim doar o parte din capacităţile noastre iar acest lucru este tragic. Poţi avea o carieră de succes, un loc de muncă apreciat, identificându-ţi talentele şi investind în potenţialul tău.

Îţi poţi atinge obiectivele

Obiectivele carierei şi vieţii tale sunt mult prea importante pentru a fi doar vise. O carieră gestionată greşit poate deraia obiectivele propuse. Învestirea în tine creşte semnificativ probabilitatea de realizare a obiectivelor şi este o demonstraţie reală a angajamentului tău în realizarea acestora.

Îţi poţi crea propriul viitor

Tu eşti cel care îţi modelezi cariera. Învestirea în tine îţi dă claritate, puterea şi instrumentele necesare pentru a-ţi crea propriul viitor şi a alege drumul mai puţin călătorit. Uneori, investind înseamnă a-ţi asuma un risc, însă acesta este preţul de intrare către succes şi fericire.

Pentru că lumea este un loc complex

Nu poţi să ştii tot ce trebuie să ştii sau să faci tot ce trebuie să faci, de unul singur. Nu poţi fi cel mai bun, fără ajutor. Investeşte în cei care te pot învăţa, arăta calea şi ajuta să îţi atingi obiectivele.

Viaţa este prea scurtă pentru mediocritate

Nu îţi poţi permite luxul de a fi mediocru - punct. Fie că optezi pentru autodezvoltare sau externalizezi zonele tale slabe cuiva care le poate face mai bine, determina unde eşti mediocru şi cere ajutor.

Nu lăsa pe mâine ce poţi face azi

Motivul pentru care am auzit de multe ori acestă zicală este faptul că este chiar adevărată. Trecerea timpului îţi va oferi o perspectiva pe care acum nu o ai. Într-o zi, vei privi înapoi la problemele şi succesele şi le vei considera doar ca pe nişte obstacole peste care ai trecut pentru a ajunge unde eşti. Investiţia în tine îţi va da curajul şi determinarea de a face tot ce poţi pentru cariera visată.

Pe cine mai poţi conta?

Să recunoaştem: eşti pe cont propriu. Nimeni nu are mai mult de câştigat sau pierdut decât tine. Nimeni altcineva nu va face investiţii valoroase în dezvoltarea ta dacă tu nu o faci. Cheia spre succes este în mainile tale.