Daca esti pe cale sa incepi Facultatea de Drept in curand, esti, probabil, ingrijorat de o varietate de lucruri: unde vei locui, cat de mult va trebui sa lucrezi, daca vei fi printre cei mai buni din grupa, si asa mai departe.

Impreuna cu toate aceste preocupari de prim-semestru, este important sa petreci ceva timp de gandire cu privire la cariera ta juridica.
De ce? Pentru ca timpul trece repede, si vei fi in cautarea unui loc de munca inainte sa-ti dai seama. Din cauza modului in care vanatoarea locurilor de munca este structurata, trebuie sa ai o idee destul de clara a ceea ce vrei, mult mai devreme decat ceilalti.

Iata cateva care trebuie avute in minte:

Nu merge la scoala de drept pentru ca nu stii ce vrei sa faci cu viata ta

Inainte de a incepe Facultatea de Drept, este important sa ai o idee ce vrei sa faci cu viata ta. Nu o folosi doar ca o optiune implicita! Exista deja prea multi avocati nefericiti in lume, si nu exista nici un motiv pentru a fi si tu unul dintre ei.

Daca nu esti sigur ca doresti sa practici Dreptul, nu incepe! Ia un an liber si sa petrece timp vorbind cu avocati si fosti avocati cu privire la viata lor. Obtine un loc de munca entry-level intr-o firma de avocatura sau o organizatie de interes public, sau voluntar, pentru a afla cum este intr-adevar viata unui avocat.

Nu te concentra doar pe facultate

Da, cursurile de drept sunt importante, si obtinerea notelor cat mai bune vor avea ca rezultat o cariera stralucita. Dar e important sa pui deoparte si ceva timp in fiecare saptamana pentru a te concentra pe cariera ta de dupa terminarea facultatii.

La inceput, nu trebuie sa fie prea mult timp. Rezerva-ti o ora pe saptamana pentru a lucra la CV-ul tau si scrisoarea de intentie, sau pentru a merge la o cafea cu un avocat, petrece ceva timp in fiecare saptamana pentru construirea viitoare tale cariere.

Cunoaste-ti profesorii

Exista multe motive pentru a merge la cursuri si a-ti cunoaste profesorii, dar un motiv important este faptul ca acestia ar putea fi in masura sa te ajute in cariera ta, direct sau indirect. Vei avea nevoie de scrisori de recomandare, pentru diverse aplicatii, si niciodata nu strica sa ai o referinta solida. Unele firme de avocatura cer asta inainte de a angaja un nou asociat.

Bucura-te de timpul petrecut ca student la Drept, dar nu uita sa faci pasi mici, regulati spre cariera pe care o doresti.