Însă se pare că suedezii au analizat mult mai bine această situaţie decât o facem noi la prima vedere. Scurtarea zilei de muncă la 6 ore ar aduce mai multe beneficii decât efecte negative, spun specialiştii suedezi. „Toyota centres in Gothenburg, Sweden’s second largest city, made the switch 13 years ago, with the company reporting happier staff, a lower turnover rate, and an increase in profits in that time.”

Firme precum Toyota arată că angajaţii au un randament mai bun de când au adoptat ziua de lucru de 6 ore, crescând în acelaşi timp şi profiturile. Contează calitatea si nu cantitatea muncii, iar acest exemplu o demonstrează. Un angajat mai odihnit poate fii mai productiv. Această decizie este benefică, deoarece creşte calitatea şi productivitatea muncii lucrătorilor ducând astfel la un profit mai consistent.

Şi din punct de vedere social este o decizie bună. Altfel vii la muncă când ştii că după numai 6 ore poţi merge la o bere cu băieţii, poţi să-ţi petreci timpul cu familia, timp pentru hobby-urile tale sau orice altceva care te relaxează. Taskurile de la locul de muncă sunt realizate mult mai conştiincios, fiindcă angajatul este conştient că 6 ore pe zi este ceva nemaipomenit. Angajaţii sunt mai veseli şi mai plini de viaţă pentru că au avut timp să-şi încarce bateriile în timpul liber.

Vorba aia… La ce buni atâţia bani dacă nu ai timp să vezi nici soarele?

În România în multe cazuri patronul angajează persoane cu 4-6 ore zilnic, dar asta doar pe hârtie, pentru a nu plăti taxe mai mari către stat. În realitate muncitorul român de obicei lucrează 10-12 ore zilnic, până la epuizare. În timp randamentul angajatului este normal să scadă, motivaţia e la pământ şi este normal ca productivitatea angajatului român să fie mai mica decât al celui suedez. Aceasta este diferenţa dintre mentalitatea suedeză şi cea românească. Patronul român pune preţ pe cantitate si nu pe calitate, si acest aspect ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru toti angajatorii din Romania.

Cu o propunere asemănătoare a venit şi al doilea miliardar la planetei. Magnatul Mexican, Carlos Slim, care activează în industria telecomunicaţiilor, propune ca angajaţii să lucreze doar 3 zile pe săptămână şi să aibă 4 zile libere. Miliardarul spune că în acest fel ar creşte calitatea vieţii muncitorilor şi vârsta de pensionare ar putea să crească, în acest mod neafectând productivitatea populaţiei active. Compania lui Carlos Slim a implementat un sistem care le permite angajaţilor să se pensioneze încă de la 50 de ani dar să poată continua să muncească însă doar 4 zile pe săptămână.