De exemplu, agentii de recrutare va vor pune intrebari diferite si vor dori sa auda raspunsuri diferite in raspunsurile voastre, fata de un CEO. Acest lucru inseamna ca, daca doriti sa va pregatiti in mod eficient pentru interviurile viitoare, va trebui sa luati in considerare intervievatorul.

Iata care sunt cateva tipuri comune de intervievatori pe care ii veti intalni, precum si cateva sfaturi pentru a va ajuta sa ii impresionati:

Nivelul executiv

Potrivit CareerBuilder, exista o sansa de 38%, ca intr-un interviu, cel care te intervieveaza sa fie de nivel executiv. Ce vor CEO, COO si CFO sa auda de la candidati?

3 calitati:

  • un esec/pas inapoi si o revenire (sa fi pregatit sa descrii un esec si sa explici cum a contribuit la dezvoltarea ta, la persoana care esti astazi);
  • curaj si dorinta de a-ti asuma riscuri;
  • mentalitatea de a lucra in echipa

Daca ai posibilitatea, include aceste aspecte generale in raspunsurile tale atunci cand te intervieveaza un director, si vei impresiona, cu siguranta.

Recrutorii unei agentii

Recrutorii unei agentii, de multe ori nu au puterea sa usureze cerintele locurilor de munca. Ca rezultat, ei prefera candidati care se potrivesc perfect descrierii jobului.

Cand ai de a face cu un recrutor, cel mai bun pariu este sa enumeri cerintele postului si sa demonstrezi in mod clar competenta ta in fiecare zona. In acest fel, recrutorul nu va avea nici o indoiala ca bifezi toate casutele - facandu-te tipul de candidat perfect, pe care l-ar recomanda unui client.

Convinge recrutorul ca postul se potriveste perfect obiectivelor personale si ca esti cu adevarat entuziasmat de acesta.

Managerii de angajare

Managerul va fi superiorul direct al echipei careia i te vei alatura, daca primesti jobul.

Este important sa ii arati managerului de angajare ca ai aptitudinile potrivite, insa atitudinea ta este la fel de influenta. Studiile arata ca managerii de angajare favorizeaza candidatii care simt ca se vor potrivi culturii echipei.

Daca poti convinge un manager de angajare ca te potrivesti echipei lui, in ceea ce privesc valorile, convingerile, personalitatea si interesele, managerul de angajare va vedea in tine un potential angajat.

Recrutor Resurse Umane/ manager de Resurse Umane

Un manager de resurse umane sau recrutor corporativ poate ca nu ar putea convinge un manager de angajare sa accepte un candidat pe care acesta din urma, nu il place, insa poate trage clopotele de alarma daca exista candidati nepotriviti.

Cum poti obtine HR-ul de partea ta? Cheia este sa demonstrezi abilitati soft, cum ar fi capacitatea de a colabora, persistenta si abilitatile de comunicare. Recrutorii din Resurse Umane cred ca abilitatile soft, atitudinea si inteligenta emotionala sunt mai cruciale pentru succes, decat abilitatile tehnice. Daca nu reusesti sa demonstrezi abilitati soft adecvate, drumul tau se va opri.

Modul in care abordezi interviurile de angajare ar trebui sa se schimbe in functie de tipul de intervievator. In acest fel, poti stii asteptarile particulare ale fiecarui intervievator.
De aceea, in scopul de a impresiona intr-adevar un angajator in fiecare etapa a procesului de intervievare, trebuie sa inveti cum sa te adaptezi modului de abordare al fiecaruia, pentru a te potrivi prioritatilor individuale si preocuparilor celor cu care te vei intalni in timpul procesului de angajare.