Sa luam spre exemplu e-mailul. Cea mai utilizata forma de contactare a cuiva, acesta a inlocuit de mult scrisorile si biletelele. Cu toate astea, multi antreprenori si angajati - mai ales cei mai in varsta care nu au invatat asa ceva la scoala - nu se simt confortabil sa trimita un email si ar prefer sa aiba pe cineva care sa preia responsabilitatea aceasta.

Apoi, se spune ca 90% din oamenii care se pricep la reparat calculatoare (din punct de vedere software), sunt doar mai buni ca tine la utilizat motorul de cautare Google.

Ei bine, acest lucru este valabil pentru toate locurile de munca. Sa ai cateva cunostinte SEO sau cel putin sa stii cum sa folosesti cat mai eficient motoarele de cautare nu numai ca te va ajuta sa rezolvi o mare parte din problemele de la job, ci iti va aduce in acelasi timp si aprecierea colegilor sau chiar a angajatorului.

Poate competentele din domeniul IT nu au fost un criteriu necesar atunci cand te-ai angajat, insa nu se stie niciidata cand te vor ajuta cele cateva cunostinte de baza in limbaj HTML sau de dezvoltare website pe care le detii.

Pe de cealalta parte, pachetul Microsoft, in toata complexitatea lui, iti va fi probabil cel mai bun prieten de la locul de munca. Daca il stapanesti bine, chiar daca nu ti se cere, mentioneaza acest lucru la interviul de angajare. Aranjatul in pagina a unor documente, inserarea de antet si subsol, numerotarea paginilor, gruparea datelor in tabele - acestea sunt chestiuni esentiale cu care nu oricine este familiar si care iti pot aduce succesul la locul de munca.

In plus, cateva cunostinte in Microsoft Access sau Excel iti vor usura si scurta considerabil munca, oferindu-ti posibilitatea de a indeplini mai multe sarcini decat ti se cer si, prin urmare, de a obtine o marire de salariu sau o promovare.

Asadar, cunostintele de operare pe calculator dobandite in liceu ori pe bancile facultatii iti pot mari sansele de angajare sau chiar de avansare in functie la locul de munca. Tine pasul cu tehnologia, iar aceasta te va rasplati!