43033

Director Tehnic la SC Tehnoworld SRL

Technical Manager at SC Tehnoworld SRL

 • România, Piatra Neamț
 • România, Piatra Neamț
 • Romania, Piatra Neamț
 • Romania, Piatra Neamț
Afiseaza date contact
Traduceri ale CV-ului
75%
 • Ultima actualizare: 19.08.2012
 • Numar referinta: 43033

Experienta

 • august 2008 - Prezent

  Director Tehnic, SC Tehnoworld SRL

  • Piatra Neamț, România
  • Full time
  • Domeniu - Inginerie: Industrii / Productie

  - Management tehnic-productie fabrica de tevi materiale plastice: 6 linii productie cu capacitate de procesare 1500 tone/luna. Crestere productivitate cu peste 35%, reducere pierderi tehnologice cu peste 60%, reducere consumuri specifice materiale cu 2 – 15% functie de sortiment si energetice cu cca 8%, crestere semnificativa calitate produse. Instruire personal operare. Elaborare tehnologii productie. Control procese, analiza, sinteze, prognoze, raportari. Colaborari in tara si strainatate: tehnologii, management productie, mentenanta si calitate. Dezvoltare si modernizare capacitati productie.
  - Management calitate şi laborator incercari in curs de acreditare RENAR, autorizare ISC si AFER. Formare colectiv, instruire, organizare si dotare laborator, utilizarea de metode si tehnici competitive in contolul calitatii produselor si testarea materialelor. Colaborari in tara si strainatate in domeniul controlului calitatii si tehnicilor de incercare.
  - Coordonare mentenanta echipamente de productie si de incercare: elaborare si coordonare program de mentenanta preventiva si predictiva, analize, sinteze, raportari. Asigurarea funcţionarii continue a instalatiilor de productie si aparaturii de laborator. Asigurarea mentinerii starii de etalonare a instrumentelor de masura. Colaborari externe pentru activitati de mentenanta.
  - Control stoc materii prime, aprovizionare materii prime, analiza dinamica stocuri si piata, sinteze, predictii, raportari, negocieri.
  - Elaborare documentatii tehnice, standarde, specificatii si fise produse. Elaborare proiecte. 
  - Participarea la promovarea produselor firmei prin prezentari de produse si tehnologii asociate. 
  - Participare la proiecte de dezvoltare: elaborare, evaluari tehnice, management proiect, participare la achizitia de echipamente: noua linie pentru productie teava alimentare cu apa si gaz (2012), noua linie pentru productie teava corugata (2011).
  

 • mai 2002 - august 2008

  Director General (2003 – 2008), Director Comercial (2002 – 2003), SC MEG International Com SRL

  • Piatra Neamț, România
  • Full time
  • Domeniu - Inginerie: Industrii / Productie

  - Dezvoltare eficienta companie productie evaluata de Euro Business Network in 2007 cu rating AA++: Status Excelent, Trust Full qualified, Payment Good (A+); Bank 99+ %, Score points 89+ %.
  - Proiectare, documentare si coordonare investitii productie: linie plastice compozite, linie placi din materiale plastice, linie producţie ţevi corugate, atelier producere tevi drenaj, coturi, ramificatii camine si injectie materiale plastice, atelier productie garnituri cauciuc vulcanizat, capacitate reciclare materiale plastice, laborator incercari. Asigurare conditii de functionare si punere in functiune echipamente.
  - Formare echipa profesionista, organizare productie si control calitate, eficientizare fluxuri tehnologice si produse. Elaborare tehnologii de fabricatie si coordonarea dezvoltararii a peste 200 noi sortimente de produse competitive. Coordonare testare si documentare produse.
  - Coordonare activitate mentenanta echipamente si aparatura: asigurare functionare continua linii, minimizare intreruperi.
  - Coordonare proiectare, documentare, implementare si certificare sistem de management calitate (DEKRA Certification).
  - Coordonare compartiment comercial – marketing: lansare firmă nouă şi produse noi, creştere continuă a volumului de vanzari, studii de piata, promovare.
  - Achiziţii materii prime: planuri de achizitie, evaluare stocuri, predictii, studii de piata, evaluare furnizori, negocieri şi achiziţii din Romania, Germania, Italia, Franta, Marea Britanie, Ungaria, Estonia etc.
  - Elaborare strategii de dezvoltare, management de proiect si achizitii echipamente din Germania, Marea Britanie, Olanda, Serbia, Italia, China si Japonia pentru firme apartinand aceluiasi grup industrial.
  - In 2005 a luat fiinta in grup firma SC Euro EM SRL pentru care am elaborat proiectul de dezvoltare ce in prima etapa a prevazut realizarea primei capacitati de productie teava corugata din Romania. Am asigurat in paralel managementul pentru aceasta firma de la infiintare pana in 2008, utilizand resursele SC MEG International SRL. Am coordonat investitia, punere in functiune echipamente, elaborare tehnologii de productie, organizarea specifica, achizitia de materii prime, autorizarile necesare pentru firma si produse precum si activitatea comerciala de lansare pe piata cu bune rezultate (profit 37% in primul an de productie). 
  

 • iulie 1990 - mai 2002

  Sef Compartiment Marketing–Cooperare–Publicitate, Sef compartiment tehnic, BDS si oficiu de calcul, Sef Grup Laboratoare-Calitate-Standardizare, Manager proiect, Vice-presedinte Consiliu Stiintific, Institutul de Cercetari pentru Fibre Sintetice - ICEFS SA - Savinesti

  • Piatra Neamț, România
  • Full time
  • Domeniu - Inginerie: Cercetare si dezvoltare

  - 2000 – 2002: Management compartiment Marketing-Cooperare-Publicitate: formare echipa, elaborare strategii de marketing si vanzari, studii de piata, promovare produse si servicii, crestere si fidelizare portofoliu de clienti, crestere volum vanzari si nivel de finantare pentru cercetare (peste 25%). Participare la expozitii si simpozioane. Realizare de parteneriate pentru dezvoltarea de noi produse. Reprezentarea institutului in relatiile cu forul tutelar, administratia locala, mass-media, asociatii si consortii profesionale. Elaborare studii interdisciplinare si strategii de dezvoltare. Suplinirea functiei de director comercial. Participare in echipa de negocieri pentru privatizarea institutului. Participarea la 3 proiecte de cercetare.
  - 1996 – 2000: Management Grup Laboratoare - Control Calitate si Standardizare (11 laboratoare de analiza si cercetare). Punere la punct metode de testare, modernizare aparatura de incercari si instalatii de cercetare, achizitii aparatura. Asigurarea starii de etalonare pentru mijloacele de măsurare. Planificarea si coordonarea fazelor de laborator si a testelor pentru proiectele de cercetare ale institutului. Realizare analize si expertize pentru solicitanti externi. Formarea si coordonarea colectivului de control calitate produse. Participare la dezvoltarea de noi tehnologii in domeniul polimerilor termoplastici, poliuretani si fibre sintetice. Asigurarea certificărilor pentru produsele institutului. Asigurarea necesarului de standardizare interna: standarde, specificatii si fise de produse. Colaborare la elaborarea standardelor nationale (coordonare tehnica 3 standarde si participarea la alte 5). Am colaborat cu colective din institute de cercetare, universitati si firme de productie pentru lucrari si studii in domeniul tehnologiilor de producere si procesare materiale plastice.
  - 1996 – 2000: Reprezentant al managementului pentru calitate: am coordonat documentarea, implementarea, certificarea, mentinerea si dezvoltarea sistemului de management calitate.
  - 1998 – 2000: Coordonare Birou Plan Producţie - planificare activităţi de producţie şi cercetare, asigurarea funcţionării optime a fluxurilor de producţie. Programarea fazelor de execuţie si decontare ale proiectelor de cercetare. Urmărire stadii de realizare, urmărire decontări şi plăţi.
  - 1991 – 2000: Management de proiect pentru 9 proiecte de cercetare in domeniul tehnologiilor de obtinere a fibrelor carbon, fibre si materiale ignifuge, materiale plastice compozite. Am facut parte din colectivele de lucru la peste 70 teme de cercetare in tehnologii pentru obtinerea si procesarea materialelor plastice si fibrelor sintetice. Am participat la proiectarea, realizarea, punerea in functiune si optimizarea de instalatii pilot si industriale, am coordonat etape de testare si productie si am optimizat procese si produse.
  - Vice-presedinte al Consiliului Stiintific: analiza si validarea proiectelor de cercetare si de dezvoltare, a lucrarilor stiintifice si tehnice ale institutului.
  - Participarea activa la congrese si simpozioane. Coautor la 4 brevete de inventie. Publicare 3 articole in strainatate si 3 articole in tara, in reviste de specialitate.
  

 • august 1987 - iulie 1990

  Sef unitate nucleara, cercetator, Centrul de Cercetari Biologice Iasi - Statiunea de Cercetari Biologice, Geografice si Geologice „Stejarul” Piatra Neamt

  • Piatra Neamț, România
  • Full time
  • Domeniu - Inginerie: Cercetare si dezvoltare

  - Reabilitare unitate nucleara (categoria 2) si obtinere autorizatie de functionare: iradieri gamma si Roentgen.
  - Coordonare activitate unitate nucleara, instruire personal, elaborare si coordonare programe de testari, asigurare securitate nucleara. Participare la proiecte de cercetare in radiogenetica vegetala. Realizare studii asupra efectelor biologice ale radiatiilor ionizante.
  - Coordonare 3 proiecte de cercetare si participare la alte 16 proiecte de cercetare.
  - Proiectare, dezvoltare si mentinere baze de date. Analize de date si modelare matematica.
  - Mentenanta aparatura si echipamentele. Realizare modernizari, dotari noi si adaptari de echipamente.
  - Participarea la congrese si simpozioane. Publicare a 3 articole in strainatate si 8 articole in publicatii de specialitate in tara.
  

 • septembrie 1984 - iulie 1987

  Inginer Fizician, SC Mecanica Ceahlau SA

  • Piatra Neamț, România
  • Full time
  • Domeniu - It Telecom: Inginerie

  - Asigurarea functionarii optime a celor 8 laboratoare de testare ale firmei: mecanic, chimic, spectrografie, turnatorie neferoase, turnatorie fonta,vopsitorie, zincare.
  - Extinderea gamei de incercari, crestere precizie si acuratete masuratori.
  - Realizare de expertize tehnice asupra unor materiale metalice si nemetalice si performantelor de utilizare ale acestora.
  - Realizare mentenanta aparatura de laborator, etalonari si calibrari.
  

Educatie

 • 1997 - Prezent

  Doctorat, Universitatea Tehnica "Gh. Asachi" Iasi

  • Filiași, România
 • 1979 - 1984

  Diploma de facultate, Universitatea Bucuresti - Facultatea de Fizica - Fizica Tehnologica

  • București, România

Aptitudini

Permis de conducere
 • B

Limbi straine

Engleza
Avansat
Franceza
Mediu
Italiana
Incepator
Romana
Nativ
75%
 • Last update: 19.08.2012
 • Reference number: 43033

Experience

 • August 2008 - Present

  Technical Manager, SC Tehnoworld SRL

  • Piatra Neamț, Romania
  • Full time
  • Work domain - Engineering: Industries / Production / Manufacturing

  - Technical - production department management: 6 extrusion lines for polyolefin water and gas transport pipes and corrugated pipes with 1500 tons/month processing capacity. Team forming and training. Increasing productivity with more than 35%; reducing wastes with about 60%, reducing specific consumption with 2 – 15% depending on product, reducing specific energetic consumption with about 8%. Production data analysis, synthesis, forecasts, reports.
  - Quality control and testing laboratories management: laboratory development, team forming, control and testing procedures elaboration and implementation. Quality analysis, synthesis, reports. Reducing clients’ complains about products’ quality with 90%, immediate reaction for immediate known inconvenient for clients, technical presentations, technical assistance and solution offering.
  - Maintenance activity coordination: increasing reliability, assuring continuous functioning, assuring the calibration status of measure instruments. Maintenance plans elaboration and implementation for preventive and predictive maintenance. Analysis, synthesis, reports.
  - Raw materials stock control and analysis: dynamics, forecasts, and participation to acquisition process. Elaborating analysis and reports (monthly, quarterly, semester, yearly and multiannual) for identifying trends, critical points in price evolution and available quantities. Participating to negotiations.
  - Technical documentation elaboration: datasheets, specifications, standards. Participation to products promotion with products and associated technologies presentations.
  - Participation to development projects and equipment aquisition: new production line for water and gas pipe (2012), new production line for double walls corrugated pipes (2011).
  

 • May 2002 - August 2008

  General Manager (2003 – 2008); Commercial Manager (2002 – 2003), SC MEG International Com SRL

  • Piatra Neamț, Romania
  • Full time
  • Work domain - Engineering: Industries / Production / Manufacturing

  - Production company efficient development, including budget responsibility, evaluated by Euro Business Network in 2007: rating AA++: Status – Excellent; Trust – Full qualified; Payment – Good (A+); Bank – 99+ %; Score points – 89+ %. 
  - Valuable team forming and coordination: developing more than 200 new sorts of plastic compounds, masterbatches, polyolefine sheets, double and single wall corrugated pipes, plastic converted products for installations, rubber seals.
  - New laboratory for materials’ test development, testing methods implementation and quality control efficient organization and coordination.
  - Projecting, implementing and maintaining an efficient quality management system, certified with Dekra Certification (2006).
  - Maintenance activity coordination for production and testing equipments, assuring also the metrological calibration for instruments.
  - Commercial and marketing compartment efficient coordination: new brands and products marketing, continuous increasing of the sales volume.
  - Raw materials acquisitions direct coordination: purchasing plans, stocks evaluation and forecasts, market studies, suppliers evaluation, negotiations and purchasing from Romania, Germany, Italy, France, United Kingdom, Hungary, Estonia etc.
  - Development strategies elaboration, project management and equipment acquisitions from Germany, Holland, United Kingdom, Italy, Serbia, China and Japan for companies belonging to the same industrial group.
  - In 2005 was created in the group the company SC Euro EM SRL witch begins the production with the first production line for corrugated pipes in Romania. I managed this new company using MEG International SRL resources, elaborating the development project and business plan, coordinating the investment, production start-up, production technologies development, raw materials acquisition, team forming and instructing, market strategies elaboration and coordination, selling coordination. Beginning with 2006 the equipment and personal from MEG International SRL was progressive transferred to this new company, transfer finished in 2008 when the activity of MEG International SRL was stopped.
  

 • July 1990 - May 2002

  Head of Marketing-Cooperation-Advertising; Quality manager and Head of Laboratory-Control-Standardization Department; Project manager, scientific researcher; Vice-president of the Scientific Council, Research Institute for Synthetic Fibers - ICEFS SA - Săvineşti

  • Piatra Neamț, Romania
  • Full time
  • Work domain - Engineering: Research and development

  - Marketing compartment development and management: team forming, marketing strategies elaboration and implementation, products and research services promoting, significant portfolio of clients development, partnership for new research contracts establishing, sales volume and research projects financing increasing. I participated to exhibitions and symposiums. Commercial manager substitution.
  - Assuring external relations and collaborations of the institute: contacts with local and central administration, representation in professional associations. 
  - Quality management system development and coordination. Participation to internal and external audits.
  - Laboratory department coordination (11 testing and research laboratories) and quality control team coordination, assuring the necessary testing capacities and accuracy for research and production. New control and testing methods development. Planning and coordinating the testing and laboratory stages for research projects. Active participation in new technologies development in thermoplastic polymers, plastic compounds, polyurethanes and synthetic fibers.
  - Assuring the necessary certification and homologation for institute’s products.
  - Assuring the necessary internal standardization: product standards, datasheets and technical specifications; collaboration to the national standards elaboration.
  - Project management for 9 research projects in carbon fibers, flame-retardant fibers and plastic compounds technologies. I was part of the research teams for more than 70 research projects, participating to technologies elaboration, production installations and equipment projecting and I coordinated production stages, processes and products optimization.
  - Analysis and validation for research and development projects, scientific and technical works – as vice-president of the scientific council.
  - Participating to scientific meetings, symposiums, congresses. Co-author at 4 patents, publishing 3 scientific works in international publications and 3 in Romania.
  

 • August 1987 - July 1990

  Nuclear unit manager; project manager; scientific researcher, Biological Research Institute of Iasi, “Stejarul” Research Station Piatra Neamt

  • Piatra Neamț, Romania
  • Full time
  • Work domain - Engineering: Research and development

  - Nuclear unit rehabilitation, authorization for research studies in genetics (gamma and X ray).
  - Nuclear unit coordination. Participation to research projects in radio genetics and studies in biological effects of ionizing radiations and radio-protection.
  - Project management for 3 research projects and participation in research teams for other 16 research projects.
  - Data analysis and mathematical modeling for biology and climatology.
  - Assuring maintenance for research equipment.
  - Participating to scientific meetings, symposiums, congresses and publishing 3 scientific works in international publications and 8 in Romania.
  

 • September 1984 - August 1987

  Physicist Engineer, SC Mecanica Ceahlău SA

  • Piatra Neamț, Romania
  • Full time
  • Work domain - It Telecom: Engineering

  - Assuring the optimal functionality, good practices and technical competence for the 8 test laboratories of the company: mechanical, chemical, spectroscopy, non-metal casting, metal casting, paintings and thermal treatments.
  - Developing new testing method and precision increasing.
  - Assuring technical expertise implying high accuracy laboratory techniques.
  - Assuring the maintenance for laboratory equipment.
  

Education

 • 1997 - Present

  Doctorate, Technical University “Gh. Asachi” Iasi, Department of Physics

  • Filiași, Romania
 • 1979 - 1984

  Bachelor's degree, University of Bucharest – Faculty of Physics – Technological physics

  • București, Romania

Skills

Driving license
 • B

Foreign languages

English
Advanced
French
Intermediate
Italian
Beginner
Romanian
Native