44703

Mechanical Supervisor / Pre- commissioning at Four & Quest Energy

 • România, Onești
 • România, Onești
 • Romania, Onești
 • Romania, Onești
Afiseaza date contact
Traduceri ale CV-ului
80%
 • Ultima actualizare: 15.10.2012
 • Numar referinta: 44703

Experienta

 • mai 2012 - iunie 2012

  Lacatus mecanic reparații supape de siguranța si sticle de nivel., Compania Procer București. Revizie Rafinăria Petrobrazi Ploiești.

  • Onești, România
  • Full time
  • Domeniu - Inginerie: Industrii / Productie

  Am efectuat următoarele lucrări de reparații cum ar fi: de demontare componente, curatare, rectificare componente defecte, remontare si punerea pe standul de probe pentru reglare la parametri de funcționare la supape si sticle de nivel) in cadrul atelierului Bopp&Reuther din Rafinăria Petrobrazi Ploiești.
  La începutul lucrări de demontare atât la supape cat si la sticlele de nivel, am executat un control vizual asupra supapei de siguranța pentru a putea consemna in fisa tehnica cu numărul de înregistrare a acesteia, gradul de uzura si depuneri aferente de calamina, rugina,sau produs in funcție de zona in care funcționează. In aceasta fisa tehnologica am mai înregistrat la demontare prin măsurare cu șublerul toate componentele acesteia cum ar fi: șurub de comprimare al arcului pentru reglarea presiuni de funcționare, lungimea, diametrul interior exterior al arcului cat si grosimea spirei acestuia, diametrul suprafeței de etanșare atât al conului cat si al scaunului de pe corpul supapei interior exterior, diametrul interior pe intrare la supapa, numărul de găuri si diametrul găurilor atâta pe intrare cat si pe ieșire, demontare șuruburi la capacul mare al supapei, înlăturarea garniturilor vechi de pe suprafața de etanșare al capacului cu corpul supapei, demontare si extragerea talerelor si al burdufului, demontarea conului de etanșare si trimis la standul de rectificare. După demontarea acestor componente, acestea au fost puse in cutii speciale împreuna cu fisa tehnologica si trimise la standul de suflare si curatore cu abur si perii circulare de sirma cuplate la dispozitive cu acționare pe baza aerului. După spălare si curatare, corpul supapei împreuna cu conul de etanșare au fost trimise la standul de rectificare. Odată rectificate acestea mi-au revenit pentru remontarea componentelor cu mare atenție pentru a nu deteriora suprafețele de etanșare. La sfirsitul montării am trimis supapa către standul de probe unde o persoana autorizata ISCIR a efectuat testul de reglare si fixare a presiunii de funcționare,la parametrii ce sunt trecuți in fisa tehnologica.
  De asemenea am efectuat si lucrări de demontare si montare la sticlele de nivel prin demontare, îndepărtarea sticlei si al garniturilor, curatarea suprafețelor de etanșare pentru a nu risca spargerea acesteia la remontare.
  Remontarea se efectuează cu mare atenție se înlocuiesc garniturile si sticla, iar stingerea flanșelor se executa cu cheia dinamometrica reglata la forța de strângere corespunzătoare cu diametrul șuruburilor după care se trimite ca si in cazul de mai sus al supapelor, la standul de proba.
  

 • septembrie 2010 - iulie 2011

  Montator structura aluminiu pentru panouri fotovoltaice, Revello techno-impianti srl Italia.

  • Onești, România
  • Full time
  • Domeniu - Inginerie: Industrii / Productie

  Din septembrie 2010 si pana in august 2011 am lucrat pentru compania Revello technoimpianti Ltd Italia structuri metalice şi instalarea de panouri fotovoltaice pentru instalatie de producere a energiei solare cu putere instalata de1.554 mwp energie.
  De asemenea, în afară de aceste operaţii am mai executat:
  -confectionat si instalat structura suport, pentru panouri fotovoltaice, si canale pentru cablurile electrice.
  -prinderea panourilor pe profil de aluminiu cu ajutorul clemelor de capăt pentru modulul din aluminiu, clema de mijloc pentru modulul din aluminiu, si cu șuruburi din otel inoxidabil
  -cabluri trase si montate de la 4 mm la 150 mm tip fg.
  -cablu monopolar cu conductor flexibil in structura cositorita clasa 5. prima izolație HEPR de tip G7 special, a doua izolație amestec elastomer fara halogen de tip M2, Mc4.
   -conexiuni la baterii tip module in nr. de 21 panouri.
  -baterii legate in tablouri electrice cu conectori MC4 si cabluri de ieșire
  -legaturi de la tablouri electrice principale spre stația electrica.
  -tablouri electrice pentru protecție si conectarea în paralel a 3 matrice, pentru sisteme fotovoltaice de 3-10 KW
  -pasarele de trecere din grilaje metalice pe culoarele de acces înspre modulele panourilor fotovoltaice.
  -fixate pe perete camere de luat vederi.
  -confectionat si montat trasee din țeava zincata sau PVC prin metoda de filetare, pentru instalația de spălare cu apa a suprafețelor panourilor solare.
  
  Lucrari modernizare la institutie publica
  Punct de lucru cazarma carabinieri Savona
                                                                        Cabluri de joasa si inalta tensiune pentru diferite domenii de utilizare;                                             internet, telefon, tv, prize 220v, centrala termica, generator de curent. 
  Lămpi de iluminat.
  Difuzoare acustice.
  Aeroterme.
  Camere de supraveghere.
  Sisteme de alarmare anti foc.
  Sisteme de declansare in caz de incendiu.
  Mânere electromagnetice pentru închiderea automata ale ușilor metalice interioare.
  Tablouri electrice.
  Porți rulante electrice.
  Fotocelule.
  

 • mai 2010 - iunie 2010

  Montator structura aluminiu pentru panouri fotovoltaice., Mabec Trad. ing. Srl București-Romania.

  • Onești, România
  • Full time
  • Domeniu - Inginerie: Industrii / Productie

  Impreună cu colegii mei din echipa am executat măsurări şi alinieri cu firul pentru structuri din otel potrivit sistemului de montare prevăzut in schița tehnica.
  Montarea prin metoda prinderi cu , cuie şuruburi cu cleme şi fixate corespunzător pentru fiecare tip de acoperis si structuri construite în diverse forme şi grade de înclinare.
  După efectuarea acestor structuri metalice am efectuat lucrări de poziţionare şi instalare de canale pentru cabluri şi grilaje metalice între zona de intrare la module solare. 
  Am executat lucrări de poziţionare de cabluri electrice la fiecare ansamblu de modul solar conform schitelor technice puse la dispozitie.
  

 • februarie 2008 - mai 2009

  Legator de sarcini, mecanic țevar, instalați petrochimice., Polimer Europa AGIP: - Berengo SPA Veneția Portul Marghera. Complex petrochimic-Veneția, Italia

  • Onești, România
  • Full time
  • Domeniu - Inginerie: Energie / Industrii extractive

   Asamblări, înlocuiri, întreținere si reparații trasee țevi prin metode de taiere cu ajutorul polidiscului, aparat oxiacetilenic sau ferăstrău mecanic cu suport de prindere pe baza de aer cat și echipamente statice de inalta si joasa presiune în interiorul complexului petrochimice cum ar fi: 
  Ventile cu bilă, supape, valve de abur, regulatoare, arzătoare, încălzitoare, coloane, schimbătoare de căldură, răcitoare, ventilatoare de aer, separatori, supape de înalta presiune, calibrare a supapelor (utilizate pentru cazane cu abur și turbine cu abur). Echipamente dinamice cum ar fi; pompe centrifuge, pompe alimentare, compresoare de aer, gaze.
  
   Folosesc utilaje si dispozitive de ridicat echipamente grele, si transport inclusiv plăci de oţel, mănunchiuri de tije din oţel, armaturi, coloane, conducte, supape mari, grinzi, recipiente, platforme şi echipament de constructii grele folosite pentru montare, structuri din otel, cu braţe, bretele, cabluri care sunt autorizate iscir pentru fiecare tip si loc de muncă.
  
   Gesturi de semnalizare si alte mijloace pentru a directiona obiectele operatorilor de macara, ajut prin ghidare obiectele înspre locul necesar, respectând toate normele de siguranță si regulamentele necesare.
  
  Participări si reparați la echipamentele rotative:
  -la pompele Ebara, Shin Nippon, Pacific-Hiro, Lowara.
  -la compresoarele cu piston: Airpack-Nederlanden, Kobelco
  -la compresoarele centrifuge: Demag Delaval, Sundyne.
  -la motoarele Diesel: Caterpilar.
  -la motoarele de gaze: Caterpilar, Waukesha.
  Reparatii si intretinerei mecanice, echilibrarea rotoare, înlocuind toate tipurile de rulmenti la echipamente rotative, recondiționări echipamente si componente.
  Interventi confectionari realizate la conducte, retele şi linii cu lichide si de diferite mărim.
  

 • ianuarie 2007 - februarie 2008

  Mecanic punere în exploatare, Emirate Arabic United-Dubai Dubai electricitate & apă autoritatea-Katathani Jebel Ali Power & desalinizare. Antreprenor:- Mitsubishi-Toshiba.

  • Onești, România
  • Full time
  • Domeniu - Inginerie: Energie / Industrii extractive

  Repunerea, punerea în funcţiune de pornire, functia normala, normal închis şi lucrări
  de întreţinere pentru toate sistemele de care aparţin apă de mare de desalinizare 
  Unitatea de căldură generator de abur de redresare (720 Cazan t/h-562C-95 bar) de către Doosan Heavy Industries & Co în construcţii: cazane auxiliare (720t/h-565C-95bar) prin Ishikawajima-Harima Heavy Industries Co.Ltd; Generator cu turbină pe gaz către unitatea de GE-MS9001 (200MW); turbină cu abur Back-Press. Unitatea Toshiba (160MW); pompare apa de răcire al unităţii; Sistemul de aer instrumental & Service: Gaz Compresor unitatii: sistemul comun de apa de condensat: combustibil de ulei de alimentare la unitatea diesel: Măsurare Staţie de gaz:, presiune redusa de gaze, unitate desalinizare al apei productie-3000m3 / h.
   1Teste de Repunerea in lucru:
  -Proceduri de testare, pregătiri pentru punerea grupurilor mecanice, inclusiv toate   sistemele aferente in funcționare.
  -Deplasarea pe jos pentru controlul lucrarilor din instalati.
  -Verificarea autorizațiilor de lucru.
  -Punerea în lista de verificare ale defectiunilor descoperite.
   2 Punerea în lucru;
  -Completare si testare hidro - auxiliare, cazane de recuperare.
  -Scurgeri hidraulice ale linie de ulei, linie ulei de ungere si de răcire, linie de plutire, linie condens, injecţie chimică, hidrazină, amoniac, fosfați, agitatori, pompe, dozatoare.
  -LiniI aeriene de abur.
  -Teste de scurgeri la cuplaje prin etanșări cu flanșe sau suduri.
  -Teste temperaturi de căldură - turbină cu gaz (General,, Electric), turbina cu abur, gaz compresor (Atlas Copco), compresor de aer (Universal compresie), pompa de apa alimentare (Server flow), pompe de dozare, pompe hidraulice, ventilatoare şi suflători.
  -Teste funcţionale.
  - Înregistrarea parametrilor de date la nivel local: temperatura, presiune, vibratii, nivelurile.
  -Zi si noapte înregistrări de raport al schimbări de activitate..
  Asigur repunerea în funcţiune ca activităţile de dare în exploatare, care sunt planificate cu mult timp înainte şi sunt pe deplin integrate cu planificarea proiectului de constructii. Garantarea faptului că toți contractori şi subcontractori, furnizorul furnizează documentaţia finala de lucru, care este conform cu un standard şi într-un format consecvent. Predau la echipa operaţionala al unităţi cu toată încrederea şi in maxima siguranţă necesara.
  

 • februarie 2006 - ianuarie 2007

  Mecanic reparații si repunere in exploatare., SICIM SPA Italia. Tengizchevroil – Kazahstan

  • Onești, România
  • Full time
  • Domeniu - Inginerie: Industrii / Productie

  Responsabil la început cu păstrarea a tuturor tipurilor de echipamente roatative ca pompe, turbine, compresore centrifuge in functiune. Am fost implicat în activităţi alinieri pentru aceste echipamente (realinieri şi alinieri finale).
  De asemenea, am efectuat instalări de; pinioane, rulmenți, axuri, rotoare, segmenți, garnituri. Sunt familiarizat cu sisteme si permise de muncă, norme de siguranță în activitățile de construcții fiind instruiți să foloseasc toate tipurile de echipamente de protecție.
  Lucrari efectuate la urmatoarele echipamente;
  1 dinamice:
  1 Proces pompe Sulger (UK) Ltd
  2 Sundstrand S.A. internaţionale
  3 Kuhnle Kopp & Kausch
  4 Pompe Peroni SPA
  5 Lewa Herbert OTT Gmb
  6 Compresoare Ltd Atlas Copco 
  2 statice;
  1 Doosan Heavy Industries & construcţii
  2 Idesa
  3 Cimtas
  4 PCC Sterling Ltd
  5 Westfield inginerie & servicii
  6 FBM Hudson Italiana SpA
  7 Mangiarotti SpA
  
  Am participat împreuna cu echipa la activităţi de instalare pentru toate tipurile de echipamente statice (coloanele, rezervoare, schimbătoare de căldura) inclusiv ajustări, control interne, cuplaje prin strângere, coloane, piese interne, instalare de filtre si asamblări
  Am efectuat lucrari de revizie la schimbatoare de caldura de diferite tipuri cum ar fi
  -Schimbătoare de căldură cu fascicul tubular
  -Schimbătoare de căldură cu serpentine
  -Schimbătoare de căldură cu plăci
  -Schimbătoare de căldură spirale
  Pentru demontare am folosit sisteme de ridicat atat manuale cat si mecanice (trifone, macarale, macara hidraulica, macara manuala cu lant, intinzatoare cu suruburi filet stinga dreapta, centuri nylon de legatura, cabluri de otel cu inel de ridicare cu doua brate, bride de prindere cablu, ocheti, scripete…)  
  Operatiunile de lucrari au fost urmatoarele: Demontarea ventileor secundare sticle de nivel si capacele schimbatorului doar dupa ce personalul de exploatare autorizat au intervenit pentru suflarea si curatarea sitemului tubular interior, exterior de produsul respectiv de functionare, Lichidul de spalare de regula este aburul cu presiune. Dupa aceasta spalare toate ventilele pe intrare in schimbator vor fi inchise si blindate la flansile pe intrare pentru a avea o siguranta mai mare de a elimina scaparile acestora, si punerea la golire al lichidului de spalare si presiune.
  In urma acestor operatiuni am obtinut avizul sefilor, ca se poate interveni la demontare. Am trecut la demontarea componentelor schimbatorului de caldura prin desfacerea suruburilor cu ajutorul pistolui pneumatic pe baza de aer, si detasarea capacelor de mantaua schimbatorului
  Cu ajutorul utilajului special acestui domeniu de activitate de extras miezul, am extras cu mare grija sistemul tubular al acestuia, si l-am directionat catre standul de spalare si probe, deasemenea constatarea stari de uzura si depuneri cu rugina, calamine sau alte impuritati prin control visual si inregistrarea in fisa technologica speciala, toate cele constatae la control.
  Curatirea se executa la inalta presiune si se utilizeaza pompele cu jet de apa,abur, supstante chimice utilizate pentru aceste zone de aplicare ce pot atinge o presiune de pana la 3.000 bari si un debit intre 17 si 500 litri/minut
  Eliminarea rezidurilor dure si rezistente din schimbatoare de caldura se utilizeaza, urmatoarele componente cum ar fi;
  Curatare tevilor la interior cu ajutorul tijelor adaptate la capat cu peri de sirma rotative 
  Curatarea cu ajutorul duzelor rotitoare de tip RWD
  Curatarea la exterior cu duze RWD
  Curatarea la interior cu lancea fixa
  Deasemena se are in vedere: decopertarea suprafetelor metalice, Indepartarea vopselelor si straturilor acoperitoare de pe tevi, flansi, Indepartarea cu precautie a incrustatiilor, straturilor protectoare si a rezidurilor pentru ca partile componente si masinile de curatat sa nu fie avariate.Toate partile ale flansilor dupa indepartarea ruginei si calaminei li se vor aplica cate un strat sau doua dupa caz de vopsea antirugina
  Dupa operatiunea de spalare si curatare al suprafetelor interioare si exterioare am trecut la operatiunea de executare de proba al sitemului tubular. Sistemele tubulare pot fi cuplate la flansa prin metodele de sudare sau mandrinarea capetelor acestora, de aceea in functie de problemele aparute in urma probelor de presiune efectuate prin depistare de tevi sparte, acestea vor fi inlocuite prin metodele respective (mandrinare, sudare)
  Pentru remontarea sistemului tubular si reintroducerea in manta se va avea in vedere ca toate garniturile de etansare (cauciuc, clingherit grafitat) sa fie inlocuite cu altele noi.
  

 • decembrie 1999 - ianuarie 2006

  Lacatus mecanic țevar, întreținere si reparații., Termon C.T. Onești-România. Echipamente statice si dinamice centrale termice de producere agent termic.

  • Onești, România
  • Full time
  • Domeniu - Inginerie: Industrii / Productie

  Am executat si intervenit la următoarele componente din centrala;
  Ventile cu bilă, supape, vane, clapeta, arzătoare, încălzitoare, coloane, schimbătoare de căldură, ventilatoare, răcitoare, separatori, supape de înalta presiune, calibrări (utilizate pentru cazane cu abur și turbine cu abur):
  Pompe centrifugale si compresoare de provenienta Italia. Reparati si întrețineri echipamente mecanice, echilibrari rotoare, înlocuind toate tipurile de lagăre de rotație a echipamentelor, reconditionarea paletilor.
  Măsurat, tăiat, confecționat, si înlocuiri de conducte, coturi, flanșe, si armaturi pe reteaua de distribuție de agent termic din centrala si pana la intrarea in subsolurile blocurilor cu ajutorul polidiscurilor sau aparatului oxiacetilenic, punctat si dat la sudat de către sudorul autorizat.
  

 • mai 1989 - decembrie 1999

  Lacatus mecanic țevar, agregate termo-energetice., Sucursala Electro-centrale Borzești-România.

  • Onești, România
  • Full time
  • Domeniu - Inginerie: Industrii / Productie

  Lacatus mecanic in reparatii si intretinere la agregate termo energetice de inalta si joasa presiune (cazane-turbine in nr de 8 si de fabricatie Rusa cu o putere instalata de 750 Mw /h totala).La acestea am contribuit cu activitati de reparatii si intretinere cum ar fi:
  Pe partea de cazane am efectuat lucrari de demontare, montare, revizi, repararti si remontare sau inlocuire cu armaturi noi si cu actionare electrica sau manuala de joasa sau inalta presiune in functie de zona de lucru cum ar fi:
  Vane si ventile, supape de presiune, clapeti de retinere, diafragme de masura si control,sticle de nivel,regulatoare de presiune (apa,gaze,pacura) toate acestea find de diferite diametre nominale, si presiuni nominale.De asemenea am intervenit si realizat lucrari la sistemul tubular al cazanelor de 150 tone, cum ar fi:
  La zona camerei focare, aici fiind si zona de ardere, zona cu o inaltime de 50 de metri inaltime si cu un sistem tubular din teava de tip olc 60 mm grosime,amplasata pe plan vertical si orizontal in sistem de perdea si orice interventie sau efectuat,cu ajutorul schelelor fixe sau mobile.Alte zone cu sistem tubular al cazanului la care am mai efectuat lucrari, este si zona preincalzitoare, zona economizorului,acestea fiind compuse din patru pachete de teava amplasate in trepte pe plan orizontal de diametre nominale intre 28-32 cu o grosime de 4 mm.La zona de trecere ,sistemul tubular este amplasat pe un plan inclinat si sistemul tubular care este de diametrul nominal de 60mm cu o grosime de 6mm.De asemenea pentru a putea efectua si lucrari la sistemele de arzatoare pe gaz la cazane a trebuit sa urmez cursuri de autorizare in gaze pentru acest domeniu de lucrari. Examenele sau sustinut la Tg Mures, si eliberate de catre ANRGN Bucuresti. Lucrarile se executau la partea tunurilor arzatoarelor de gaz, clapeti de reglat presiunea, capuri de arzatoare, canale de aer si gaze arse, ventilatoare de aer si gaze arse. Pe partea de turbine mi-am adus contributia cu lucrari la urmatoarele componente aferente turbinelor: Ca si la cazane am efectuat lucrari de inlocuire sau revizuire armaturi cum ar fi :
  Supape de presiune, vane si ventile, regulatoare, clapeti sticle de nivel si control, boilere de apa calda, prencalzitoare, transformatoare de apa calda, compresoare de aer, curatat si inlocuit sistem tubular al condesatorului turbinei, control iscir si remedieri defectiuni la interiorul si exteriorul verolelor sau al sistemului tubular la degazoare de apa sau la rezervoarele de apa de adaos pentru cazane, demontat curatat si remontat site de ulei si filtre de ulei, garnisiri la armaturi de joasa si inalta presiune cit si la pompele electrice de condens, si pompe de alimentare. Detin autorizatie pentru legatori de sarcina. Am efectuat lucrari de revizi sau inlocuiri de armaturi in statia de gaze,si hidrogen al societati precum si blindari si deblindari la armaturi pe gaze, pacura,abur si apa. Am efectuat si alte lucrari cum ar fi; inlocuiri sau construit traseie noi de conducte, coturi, flanse, confectionat schele, podete de acces, balustrazi sau scari de acces. 
  Am folosint atit aparatul electric cit si oxi acetilenic, flexuri electrice si cu aer comprimat,bormasini fixe si manuale, ferastraie electrice, aparate de taiat si ambutisat table.
  

Educatie

 • 2002 - 2006

  Postdoctorat, ANRGN Tg-Mures

  • Onești, România
 • 2005 - 2005

  Postdoctorat, S.C.RENCARTRIP SRL Bacau

  • Onești, România
 • 1985 - 1987

  Liceu / scoala profesionala, Liceul industrial chimie

  • Onești, România

Aptitudini

Permis de conducere
 • B

Limbi straine

Engleza
Mediu
Italiana
Avansat
Romana
Nativ
80%
 • Last update: 15.10.2012
 • Reference number: 44703

Experience

 • September 2013 - March 2014

  Mechanical Supervisor / Pre- commissioning, Four & Quest Energy

  • Onești, Romania
  • Full time
  • Work domain - Engineering: Industries / Production / Manufacturing

  Main activity, preparing line for Air blowing, Stem blowing, Lub Oil conform with P&ID
  Preparation for testing pipes systems (Air Blowing, Lub Oil Flashing, Stem Blowing) valves, butterfly.
  Connect the appropriate hose fittings (elbows, flanges, nipples) and couplings.
  Connect air compressor Atlas Copco, Beyne, pressure test and blowing
  Making air pressure tests
  Repairing leak.
  Chemical washing, blowing air and oil entering the circulation system
  Monitoring procedures for circulating water and oil wash on circuit from system.
  Change filters in the filters pods
  Reinstatement work activities
  

 • December 2012 - March 2013

  Mechanical/Fitter Supervisor Commisionning, Four Quest Energy Kz.

  • Onești, Romania
  • Full time
  • Work domain - Engineering: Industries / Production / Manufacturing

   Occupation or position held supervisor main activities and responsabilities: chemical cleaning and boil out services, steam blowing, air blowing, nitrogen services,hydrotest . Activities in the following locations on the site: modules, pipe bridges, mannifold etc. Coordination of subcontractors according to the procedures to ensure the quality and the safety conditions are folowed. Monitoring the progress of work . Preparing systems,equipment,devices and tools necessary to commence work. To coordinate and supervise the preparation of piping circuits for : chemical cleaning (remove instruments ,valves, replace them with piping spools, instalation of inlets , outlets jumpers,return lines that are required for this activity )visual inspection , leak test . flushing , instrumental air blowing (and nitrogen blowing)after chemical cleaning for drying the sistem preparation and blowing by steam and put in service of high pressure ,medium pressure, low pressure Steam & Condensate lines, 
  to supervise the reinstatement of the circuit , all valves and instruments as per P&I D. Experience in repair and maintenance of gas and oil installations.                                                                                                                                                                                                                                                                   
  

 • May 2012 - June 2012

  Locksmiths repair safety valves and control bottles., Procer Company Bucharest Romania.

  • Onești, Romania
  • Full time
  • Work domain - Engineering: Industries / Production / Manufacturing

  We performed the repair shop of the company (Bopp & Reuther) valve by removing and visual inspection of everybody components, the safety valves (cover than protection system control of the valve, decompressing spring by unscrewing the screw adjustment, remove the lid large to shareholder to extract stem compression spring of the rod guide plate, bellows, the bellows bell protection and sealing cone seat valve body). After disassembly I registered in the protocol file of each safety valve all sizes of all those components and their status under the heading mentions. After these operations valves were sent to stand pressure hot water cleaning, sand blasting and removing rusted parts, the varnish and harden in washing products with rotary wire brushes on air. After this operation, sealing parts (seat and sealing cone) were sent to stand for polishing and grinding with abrasive paper of different width of. At the end of this operation, I went to the installation carefully to all components in reverse order of removal. Perfect sealing lids for large and small seals were replaced with new ones clingherit old by specific safety valves each. Upon completion of these works of installation of valves, they were put on the test stand by a person authorized to check and adjust the working pressure in the system, and application of a seal showing the valve was repaired and checked by specially authorized persons.
  For the overhaul and repair control bottles I made these works; Punching with punches number in ascending order of all components (valve closure and drain clamping flange sealing body viewfinder and viewfinder glass transparent or reflective) After removing the viewfinder I came to bed bug cleaning all metal parts and seal. For re we replaced all the glass visor and seals them according to STAS. Tightening bolts were checked and lubricated with molicot. For gathering flange of sight we used torque tuned pipe wrench for tightening the force corresponding to the viewfinder does not break and drain valves closing and they were revised sealing system and replace the cord sealing gland. As with safety valves or plugs prepared protocol for registration and record all component parts
  

 • September 2010 - July 2011

  Fitter steel-structure solar., Revello techno - Installations Ltd Italy.

  • Onești, Romania
  • Full time
  • Work domain - Engineering: Industries / Production / Manufacturing

  From September 2010 till August 2011 I worked for install technical Revello Ltd Italy structures and installation of photovoltaic panels for solar energy production facility by1.554 MW p installed power energy.
  Also, in addition to these operations we have performed:
  -Made and installed support structure for photovoltaic panels, and wiring channels.
  -Catching aluminum profile panels using clamps aluminum and module, module middle clamp aluminum and stainless steel screws and drawn-mounted cables from 4 mm to 150 mm type fg.
  Pole cable with tinned leads and the structure of class 5. First isolation of type G7 HEPR, particular, two halogen free insulation elastomeric mixture M2, Mc4.
  -Connection modules no batteries. of 21 panels.
  -Batteries connected in electrical panels and cables with MC4 connectors output
  -Linked from the main electrical panels to power station.
  -Protection, electrical panels and parallel connection of 3 matrixes, 3.10 KW photovoltaic systems
  -Bridges crossing the metal grating access corridors into modules photovoltaic panels.
  -Wall cameras.
  -Made and assembled routes galvanized or PVC pipe threading method for installation of flush water solar surface.
  Modernization works at a public institution
  Carabineers barracks Savona work station
  High and low voltage cables for different fields of use, Internet, telephone, TV, 220v sockets, central heating, and generator.
  Lighting lamps.
  Acoustic speakers.
  Heaters.
  Cameras.
  Anti fire alarm systems.
  Trigger system in case of fire.
  Handles automatic closing of electromagnetic metal interior doors.
  Switchboards.
  Electric roller doors.
  Photocells.
  

 • May 2010 - June 2010

  Mounted steel structure, solar panels., Mabec Trade-ing Ltd. Bucharest-Romania.

  • Onești, Romania
  • Full time
  • Work domain - Engineering: Industries / Production / Manufacturing

  Together with my colleagues in the team we performed measurement and alignment with the wire for steel structures under mounting system provided in technical drawings.
  Mounting method of fastening, screws nails and clamps secured to each type of roof structure constructed in various forms and degrees of tilt.
  After these metal structures we carried out the positioning and installation of cable channels and metal grating between the input to solar modules.
  I executed works positioning cables to each solar module assembly according to technical drawings provided.
  

 • February 2008 - May 2009

  Mechanical pipe fitter and rigging at petrochemical plants., European Polymer AGIP – Berengo Spa. Porto Marghera Petrochemical Complexes Italy.

  • Onești, Romania
  • Full time
  • Work domain - Engineering: Energy / Extractive Industries

  Wheels, replacement, maintenance and repair pipes by means of cutting paths through poly disc, unit saw oxy acetylene or mechanical mount on air as static equipment and high and low pressure inside the petrochemical complex such as:
  Ball valves, valves, steam valves, regulators, burners, heaters, columns, heat exchangers, coolers, air fans, separators, high pressure valves, calibration valve (used for steam boilers and steam turbines). Equipment such as dynamic, centrifugal pumps, power pumps, air compressors gas.
  Lifting equipment and devices used heavy equipment and transportation including steel plates, bundles of steel rods, valves, columns, pipes, valves high beams, vessels, and platforms used heavy construction equipment installation, steel structure, with arms, straps, cables that are authorized for each type and ISCIR job.
  Hand signals and other means to direct objects crane operators, help by guiding objects into place necessary, observing all safety rules and regulations necessary.
  Participation and repaired rotating equipment:
  Pumps, Ebara, Shin Nippon, Pacific-Hiro, Lowara.
  -To reciprocating compressors: Airpack-Nederlanden, Kobelco
  -The centrifugal compressors: Demag De Laval, Sun dyne.
  -Diesel engines: caterpillar.
  -Gas-engines: caterpillar, Waukesha.
  Repair and maintenance of mechanical, rotor balancing, replacing all bearings in rotating equipment, rebuild equipment and components.
  

 • January 2007 - February 2008

  Mechanical commissioning, Emirates Arabic United - Dubai Electricity & Water Authority, Katathani Jebel Ali Power & Desalination. Contractor: - Mitsubishi-Toshiba.

  • Onești, Romania
  • Full time
  • Work domain - Engineering: Energy / Extractive Industries

  Reinstatement, commissioning power, normal function, and papers NC
  maintenance for all systems belonging to plants for seawater desalination and its
  Unit heat recovery steam generator (boiler t/h-562C-95 720 bar) by Doosan Heavy Industries & Construction Co.: auxiliary boilers (720t/h-565C-95bar) Ishikawajima-Harima Heavy Industries by Co.Ltd , Gas Turbine Generator by GE-MS9001 unit (200MW) steam turbine Back-Press. Toshiba unit (160MW), cooling water pumping unit, instrument air system & Services: Gas Compressor unit: Common system of condensed water: supply fuel oil to diesel unit: Measurement Station of gas, low pressure gas, water desalination unit production-3000m3 / h
  Tested the restoration in progress:
  The testing procedure, preparations for the mechanical group, including all related systems in operation.
  - Move away from the installed control works.
  -Verification of work permits.
  -Commissioning checklist of faults discovered.
   Putting in work;
  -Completion and testing water auxiliary recovery boilers.
  -Leak-line hydraulic oil, lubricating oil line and the cooling water line, condensate line, chemical injection, hydrazine, ammonia, phosphates, agitators, metering pumps.
   Airlines steam.
  -Tests the seals leaking couplings or welded flange.
  -Test the temperature of heat - gas turbine (General, Electric), steam turbine, gas compressor (Atlas Cop co), air compressor (Universal Compression), and water pump power (Server flow), dosing pumps, and hydraulic pumps. Fans and blowers.
  Functional tests.
  Record local data parameters: temperature, pressure, vibration levels.                          Day and night report records the changes of activity.
  Provides redeploying the commissioning activities that are planned well in advance and are fully integrated with construction project planning. Ensure that all contractors and subcontractors, the supplier provides final documentation work that conforms to a standard in a consistent format. Teach the units operational team with confidence and in maximum safety.
  

 • February 2006 - January 2007

  Mechanical maintenance and restart, Company and location: - Sicim Spa Italy. Tengiz Chevroil – Kazakhstan

  • Onești, Romania
  • Full time
  • Work domain - Engineering: Industries / Production / Manufacturing

  With my team – in installation activities for all kinds of static equipment (columns, tanks, vessels, and heat exchangers) including adjustments, internal inspection, torque tightening, columns internal parts installation, filters site assembling.
  We performed maintenance work on heat exchangers of different types such as
  -Beam-tube heat exchangers
  -Coil heat exchangers
  -Plate heat-exchangers
  -Spiral heat exchangers
  I used to dismantle systems both manual and mechanical high (Trifon, cranes, hydraulic cranes, crane manual chain idler screw thread left right now nylon belts, steel cables lifting ring with two arms, clamps cable clamp, slings, pulley ...)
  Works operations were: Removing side valves safety valves, and exchanger covers only after authorized operating personnel intervened breath and inner tubular changes, system cleaning, operating outside of the product; washer fluid is usually steam pressure. After this wash all the input valves will be closed and instead reinforced the input flange on to have a greater reliability to remove their flaws and making drain fluid and pressure washing.
  After these operations we obtained the opinion bosses, as can occur during disassembly. I went to remove the heat exchanger components by undoing screws with wrenches on air, and posting covers the mantle exchanger
  With special equipment to extract the core area of activity, I carefully extracted its tubular system, and I directed to stand washing and evidence also finding state of wear and rust deposits, calamine or other impurities in control Technological visual and recording sheet special all identified in the audit.
  Run at high pressure cleaning and use water jet pumps, steam appropriate chemical products used in these fields of application that can reach pressures up to 3,000 bar and a flow rate between 17 and 500 l / min
  Disposal hard and resistant heat exchangers are used, these components such as;
  Cleaning pipes internally with rods adapted to end with rotating wire brush
  Cleaning with rotating nozzle type RWD
  Exterior cleaning nozzles RWD
  Cleaning inside the lance fixed
  We are also envisages: scraping metal surfaces, removing paint and coatings coverings on pipes, flange, precautionary removal of inlay, coatings and waste for cleaning machine parts and is not damaged. All sides of the flange after removing rust and soot will apply a layer or two after each case of paint rust
  After the washing and cleaning of the interior and exterior surfaces I switched to operation of the changes, system performance test tube. Tubular systems can be coupled to flange welding methods or mandrinarea their heads, so depending on the problems arising from pressure tests performed by detection of broken pipes, they will be replaced by these methods (mandrinare, welding)
  To replace the tubular system and reintroduce the mantle will be taken into account that all seals (rubber, graphite clingherit) to be replaced with new ones.
  Responsible to start preserving all types of equipment rotating as pumps, turbines, centrifugal compressors operating. I have been involved in alignment for this equipment (final alignments and realignments).
  I also made installations, gears, bearings, spindles, rotors, rings, gaskets. I am familiar with the systems and work permits, safety standards in construction activities being trained to use all safety equipment.
  Works made the following equipment;
  Dynamic equipment:
  -Process pumps Sulger (United Kingdom) Ltd
  -Sundstrand S.A. international
  -Kuhnle Kopp & Kusch
  -Peroni Spa Pumps
  -Lewa Herbert OTT GMB
  -Atlas Cop co compressors Ltd 
  Equipment static:
  -Dosing Heavy Industries & Construction
  -Idesia
  -Cintas
  -PCC Sterling Ltd
  -Westfield Engineering & Services
  -FBM Hudson Italians Spa
  -Mangiarotti Spa
  I attended the installation team activities for all static equipment (columns, tanks, heat exchangers), including adjustments, internal control by tightening couplings, columns, internal parts, installation of filters and assemblies
  

 • December 1999 - January 2006

  Locksmiths pipe fitter, maintenance and repairing. , Termon C.T. Onesti-Romania.

  • Onești, Romania
  • Full time
  • Work domain - Engineering: Industries / Production / Manufacturing

  I executed the following components of the plant occurred;
  Ball valves, valves, valves, valve, burners, heaters, columns, heat exchangers, fans, coolers, separators, high pressure valves, calibration (used for steam boilers and steam turbines):
  Centrifugal pumps and compressors of origin Italy. Repair and maintenance of mechanical equipment, rotor, balancing, replacing all the bearings of rotating equipment, pallet reconditioning.
  Measured, cut, made, and replacement of pipes, elbows, flanges and valves on the heat distribution network in the central and the entry in the basement blocks using oxyacetylene grinders or device, pointed and gave the welded by certified welders.
  

 • May 1989 - December 1989

  Mechanical pipe fitter thermal energy units., Electro-Central Branch Borzesti-Romania.

  • Onești, Romania
  • Full time
  • Work domain - Engineering: Industries / Production / Manufacturing

  Locksmiths in repair and maintenance of thermal power units of high and low pressure (boiler-turbine in No. 8 and Russian production with an installed capacity of 750 MW / h total). Have contributed to these activities as repairs and maintenance would be:
  The boilers have made the work of dismantling, installation, overhaul, and rework or replacement install with us and with valves or manual electric drive low or high pressure work in different areas such as:
  Cocks and valves, pressure valves, dampers retention, measurement and control diaphragms, bottle level, pressure regulators (water, gas, oil) all find different nominal diameters, and pressure also have intervened and made nominale.Of system works tubular boilers of 150 tons, such as:
  At the furnace, this being the combustion zone, area with a height of 50 meters high and with a tubular pipe type XC 60 mm thick, placed vertically and horizontally, and curtain system or made any intervention , with fixed scaffolding mobile. Other tubular boiler system areas that we have performed works, is the preheating zone, the saver, which is composed of four packages of pipe placed horizontally in steps of nominal diameters between 28 - 32 with a thickness of 4 mm, at crossing area, tube system is placed on an inclined plane and tubular system is nominal diameter of 60mm thick 6mm. Also to make the systems work burners gas boilers had to follow courses in gas permit for this area of work. Examinations or held in Targu Mures and Bucharest issued by ANRGN. Works are executed in the gas burner guns, pressure adjustable dampers, burner heads, air and flue gas channels, and air and flue gas ducts. On the turbine I contributed with papers related to these components turbines: As I made boilers replacement or revision reinforcement works such as:
  Pressure valves, valves and valves, regulators, dampers and control level bottles, hot water boilers, preheating , transformers hot water, air compressors, cleaned and replaced the capacitor tubular turbine system, control and remedy malfunctions within ISCIR and outside walls or tubular system in degassed water or adding water tanks, boiler, clean and replace site removed oil and oil filters, decoration at low and high pressure fittings as well as the electric condensate pumps, and pumps supply. Have authorization for pregnancy-related. We carried out the review or replacement of valves in gas station, and hydrogen of society and the reinforcement armoring and isolation on gas, oil, steam and water. We performed other works such as, replacement or new trails built pipe, elbows, and flanges, made of scaffolding, access bridges, railings and access stairs.
  I use electric device as well as oxy acetylene, electric and air flections, fixed and hand drills, electric saws, cutting machines and pressing table.
  

Education

 • 2002 - 2006

  Postdoctorate, ANRGN Tg-Mures

  • Onești, Romania
 • 2005 - 2005

  Postdoctorate, Rencartrip S.R.L Bacau

  • Onești, Romania
 • 1985 - 1987

  Highschool, High School Chemistry

  • Onești, Romania

Skills

Driving license
 • B

Foreign languages

English
Intermediate
Italian
Advanced
Romanian
Native