74993

Project Manager la SOGETI High Tech, Hamburg, Germania

Project Manager at SOGETI High Tech, Hamburg, Germany

 • România, București
 • România, București
 • Romania, București
 • Romania, București
Afiseaza date contact
Traduceri ale CV-ului
80%
 • Ultima actualizare: 19.09.2013
 • Numar referinta: 74993

Experienta

 • septembrie 2011 - martie 2013

  Project Manager, SOGETI High Tech, Hamburg, Germania

  • București, România
  • Full time
  • Domeniu - Finante: Management

  Conducerea unui proiect de schimbare a designului / optimizare a structurii secundare (ATA53) din “Crown area” (zona de deasupra plafonului) si de adaptare a structurii de sustinere a plafonului din “Cabin area” (zona din interiorul cabinii) pentru Airbus A350 XWB (Lotul 3), avand ca rezultat optimizarea greutatii structurii.
  Coordonarea unei echipe multinationale de 10-24 persoane (in functie de incarcarea pe proiect), asigurand proiectarea si calculul de structura.
  Realizarea intr-o prima faza a proiectului a unui studiu de fezabilitate cu privire la noul design al structurii avand ca obiectiv optimizarea greutatii acesteia, studiu urmat de faza de implementare.
  Colaborare cu departamentele de la aer conditionat (ATA21), electric (ATA92), cabina (ATA25) si structura primara in cadrul unui platou Airbus, intreaga activitate desfasurandu-se onsite (in locatia clientului).
  Organizarea unor intalniri regulate cu reprezentantii departamentelor de design si stres ai clientului in vederea validarii designului.
  Raportarea lunara a progresului activitatilor si prezentarea indicatorilor de performanta (KPIs) catre client dar si intern, catre Business Group Manager.
  Raportare interna lunara: evaluarea riscurilor si evolutia proiectului; estimarea costurilor si a resurselor necesare; urmarirea eventualelor blocaje si prezentarea solutiilor alternative.
  Colaborare permanenta cu fabricantul asigurand concordanta designului cu capacitatile de productie si realizand o structura optima din punct de vedere al costurilor.
  Lucrul cu extensii de proiect (specifice procesului de dezvoltare), aplicand o abordare iterativa proiectului, o iteratie constand in: planificarea resurselor umane si materiale raportata la durata extensiei, estimarea costurile aferente, realizarea sarcinilor la timp, monitorizarea si controlul activitatilor, livrare.
  Estimarea si asigurarea suportului IT pentru echipa in ce priveste necesarul de hardware, software, instruire si acces la programele necesare realizarii activitatilor contractate.
  Conducerea echipei si realizarea obiectivelor avand o parte din membrii ei subcontractati de la alte companii. Asigurarea suportului tehnic pentru echipa.
  Mentinerea unei comunicari bune in cadrul propriei echipe si in relatia cu clientul si echipa clientului.
  Responsabil pentru formarea profesionala a oamenilor din echipa si pentru rezultatul proiectului. Recrutare interna sau externa de resurse umane ori de cate ori a fost necesara o marire a echipei.
  Evaluare si recrutare de resurse umane in Romania in scopul angajarii lor in Germania si plasarii lor pe proiectele in derulare din cadrul companiei – activitate desfasurata ca urmare a solicitarii departamentul de resurse umane.

 • iulie 2009 - august 2011

  Team Leader, PM deputy, SOGETI High Tech, Hamburg, Germania

  • București, România
  • Full time
  • Domeniu - It Telecom: Inginerie

  Responsabil (in rolul de PM deputy) de calitate in ce priveste proiectarea structurii secundare (ATA53) de sustinere a echiparii interioare pentru cabina Airbus A350. Zonele de lucru: compartimentele de bagaje din lateral si centru, monumentele si peretii de divizare a claselor de zbor, panourile din zona usilor, panourile laterale si plafonul.
  Responsabil (in rolul de Team Leader) pentru proiectarea structurii secundare de sustinere a compartimentelor de bagaje, a monumentelor (bucatarie, closet, compartimente depozitare) si a peretilor de divizare a claselor de zbor. Coordonarea unei echipe de 3-7 persoane (in functie de incarcarea pe proiect).
  Participare la intalnirile regulate organizate cu reprezentantii departamentelor de aer conditionat (ATA21), electric (ATA92) si cabina - panouri interioare (ATA25), cu ai departamentului de design si stres din cadrul Airbus, dar si cu cei ai fabricantului (Premium Aerotec).
  Responsabil pentru implementarea interna a unui proces de verificare a calitatii conform cu cerintele Airbus si pentru definirea criteriilor de verificare corespunzatoare fiecarui nivel de maturitate a designului.
  Responsabil pentru definirea structurii ansamblurilor de piese (product structure) in colaborare cu departamentul de design din cadrul Airbus si cu fabricantul.
  Instruirea si integrarea noilor membrii de echipa pe masura maririi echipei de proiect.
  Organizare de intalniri interne regulate cu toti sefii de echipa din cadrul proiectului legate de calitate si structura ansamblurilor proiectate.
  Monitorizarea activitatii de off-shore (desfasurata in India) prin conferinte audio si urmarirea asigurarii calitatii.
  Raportarea progresului activitatii de design catre Project Manager, planificarea si urmarirea fazelor urmatoare de proiect.

 • septembrie 2007 - iunie 2009

  Team Leader, SOGETI High Tech, Hamburg, Germania

  • București, România
  • Full time
  • Domeniu - It Telecom: Inginerie

  Responsabil pentru proiectarea / optimizarea structurii secundare de sustinere a panourilor laterale pe tot nivelul superior (upper deck) al cabinii in cadrul proiectelor de interior Airbus A380.
  Coordonarea unei echipe de 3-9 persoane (in functie de incarcarea pe proiect).
  Responsabil pentru verificarea calitatii designului 3D al pieselor si ansamblurilor; verificarea desenelor si verificarea listelor de materiale si continut al ansamblurilor (bill of materials). Initierea, urmarirea si incheierea procesului de acceptanta (release process) pentru piesele si ansamblurile finale livrate.
  Urmarirea indicatorilor de calitate si a feedback-ului primit de la client.
  Furnizarea suportului tehnic pentru echipa in gasirea celor mai bune solutii tehnice.
  Persoana de contact in relatia cu reprezentantii departamentul de design si stres din cadrul Airbus si in relatia cu fabricantul.

 • ianuarie 2006 - august 2007

  Design Engineer, FuE-Future Engineering, Hamburg, Germania

  • București, România
  • Full time
  • Domeniu - It Telecom: Inginerie

  Proiectarea pieselor de structura secundara (ATA53) pentru sustinerea panourilor laterale in cadrul proiectelor de interior Airbus A380.
  Dezvoltarea unui nou design pentru piesele asa-numite “Nimbus brackets and X-Rails” – piese frezate si piese din tabla folosite pentru sustinerea panourilor laterale la nivelul superior (upper deck) al cabinii A380.
  Proiectarea 3D a pieselor, creare ansambluri de nivel mic si mediu, crearea ansamblurilor finale de instalare si a desenelor pentru aceste piese si ansambluri.
  Respectarea regulilor si metodelor Airbus de design, respectarea cerintelor departamentului de stres din cadrul Airbus, adaptarea la conditiile si limitarile fabricantului mentinand in acelasi timp un cost redus.

 • septembrie 2003 - decembrie 2005

  Team Leader Deputy (2005), Design Engineer (2003-2004), Inter-Informatics (on behalf of Cybernetics), Praga, Cehia

  • București, România
  • Full time
  • Domeniu - It Telecom: Inginerie

  Modelarea diferitelor piese de stuctura primara si secundara pentru mai multe tipuri de avion din familia Airbus (A330-200, A340-600, A340-300, A330-300, A340-500) in cadrul proiectelor de “data migration” folosind Catia V5.
  Modelare 3D a pieselor (cadre, lise, conectori, clame, etc.), creare de ansambluri de nivel mic si mare. Implementarea elementelor standard de fixare (suruburi, piulite, saibe, nituri) in cadrul ansamblurilor.
  Verificarea calitatii designului 3D al pieselor create si a corespondentei acestora cu desenele.

Educatie

 • 1998 - 2003

  Diploma de facultate, Universitatea Politehnica Bucuresti

  • București, România

Aptitudini

Permis de conducere
 • B

Limbi straine

Engleza
Avansat
Franceza
Incepator
Germana
Mediu
Romana
Nativ
80%
 • Last update: 19.09.2013
 • Reference number: 74993

Experience

 • September 2011 - March 2013

  Project Manager, SOGETI High Tech, Hamburg, Germany

  • București, Romania
  • Full time
  • Work domain - Finance: Management

  Airbus A350 - Managing the “Batch 3 Crown area secondary structure weight saving redesign” project as well as the “Batch 3 Cabin impacted secondary structure weight saving redesign”.
  Leading a multinational team (growing from 10 to 24 people); the team had a mixed structure: both design and stress engineers.
  Steering in a first project phase a feasibility study on the structure weight saving. The second project phase was the implementation of the feasibility study.
  Being part of a Plateau, working onsite (within Airbus plant) in collaboration with the impacted departments: ATA53 (us, secondary structure), ATA25 (cabin interior), ATA21 (air conditioning) and ATA92 (electric). Engineering follow up for the client’s agreement on the delivered design. Regular meetings with Airbus design and stress department tracking the structure compliance.
  Reporting the activities’ progress to the Airbus counterpart – reports creation / updates.
  Preparing specific KPIs in order to present to our client as well as internally the project’s progress on a monthly basis.
  Internal reporting: risk assessments and project follow up. Periodical internal estimations to complete, solving the blocking points in order to respect the milestones and to deliver in time.
  Ongoing contact with the manufacturing engineering whenever we needed their support, making sure that we design in accordance with manufacturer’s capabilities.
  Working with project extensions, which involved making regular project calculations (estimating the needed human resources, estimating the costs), monitoring and controlling the activities.
  Assessing the IT needs, taking care of the needed hardware and software resources. Making sure that all the people have the necessary users.
  Leading the team and producing results having a part of the team members subcontracted from other companies.
  Providing technical support to the whole team, making sure that we have a good communication at all levels.
  Responsible for the people’s development within the project and for the result of the project. Recruitment activity combined with internal search for people whenever there was a need to ramp up the team.
  Recruitment activity in Romania together with Sogeti’s head of human resources: we employed the chosen persons directly in Hamburg, placing them on different ongoing projects.

 • July 2009 - August 2011

  Team Leader, PM deputy, SOGETI High Tech, Hamburg, Germany

  • București, Romania
  • Full time
  • Work domain - It Telecom: Engineering

  Airbus A350 - ATA53 secondary structure design quality responsible; impacted topics: lateral and center OHSCs (overhead stowage compartments), monuments and partitions, door frame lining, sidewalls and ceilings.
  Leading the design development of the secondary structure that supports the Lateral OHSCs, the monuments (Galley, Lavatory and Full-Height Stowage) and the Partitions. Leading a 3 person team growing up to 7, up to the project’s workload.
  Participating to regular meetings with all design impacted departments (ATA21 - air conditioning, ATA92 – electric, ATA25 – cabin interior) as well as with Airbus secondary structure design and stress departments and with the manufacturer (Premium Aerotec) in order to develop the new design for the brackets.
  Deputy of the project manager, responsible of quality assurance for the whole Cabin project. Implementing the quality check process in conformity with Airbus requirements, following the quality gates and defining checklists for each design maturity.
  Product structure development responsible: the definition of the assemblies’ product structure in collaboration and agreement with Airbus design office and the manufacturer.
  Training and integration of the new team members as the team grew.
  Regular internal meetings with all Cabin team leaders regarding the quality and the product structure.
  Monitoring the off-shore activities (located in India) through periodical audio conferences.
  Regular reporting of the design activities’ status to the Project Manager combined with the planning of the next steps.

 • September 2007 - June 2009

  Team Leader, Team Leader, Hamburg, Germany

  • București, Romania
  • Full time
  • Work domain - It Telecom: Engineering

  Airbus A380 - team leader within “ATA53 interior brackets design” projects. Secondary structure brackets redesign for the sidewall panels’ fixation on the whole upper deck area.
  Coordinating a team of 3 to 9 people, up to the project’s workload.
  Design and check of the new created 3D solutions; check of the drawings and bill of materials; performing the release process for the Design Solutions.
  Responsible for the quality of the delivered Design Solutions and the KPIs’ tracking; following the quality assurance procedures.
  Providing support and guidance to the design team in order to find the best technical solutions.
  Contact person concerning the communication with Airbus’s design and stress departments and with the manufacturer.

 • January 2006 - August 2007

  Design Engineer, FuE-Future Engineering, Hamburg, Germany

  • București, Romania
  • Full time
  • Work domain - It Telecom: Engineering

  Airbus A380 - secondary structure (ATA53) design development for the sidewall panels’ fixation.
  New design development for the interior brackets (Nimbus brackets and X-Rails) - the upper fixation of the sidewall panels on the upper deck.
  Development of milled and sheet metal single parts, creation of mini-assemblies, pre-assemblies and installation assemblies.
  Designing according to Airbus rules and methods, respecting the Airbus stress office requirements and the manufacturing requirements, taking into account the cost impact.

 • September 2003 - December 2005

  Design Engineer (2003-2004), Team Leader Deputy (2005), Inter-Informatics (on behalf of Cybernetics), Prague, Czech Republic

  • București, Romania
  • Full time
  • Work domain - It Telecom: Engineering

  Designing of aircraft primary and secondary structure within data migration projects (creation of 3D models according to the drawings using Catia V5) for Airbus 330-200, 340-600, 340-300, 330-300, 340-500.
  3D modelling and creation of small and big level assemblies. Designing frame couplings, stringers, frames, clips, shear plates. Implementation of standard parts (nuts, screws, washers, rivets) within assemblies.
  Quality check of the 3D design: checking the correspondence between the drawings and the designed 3D models.

Education

 • 1998 - 2003

  Bachelor's degree, Polytechnic University of Bucharest

  • București, Romania

Skills

Driving license
 • B

Foreign languages

English
Advanced
French
Beginner
German
Intermediate
Romanian
Native