88081

SEF de productie in campanie si SEF Electric si Automatizari la S.C.AGRANA Buzau Romania

 • România, Buzău
 • România, Buzău
 • Romania, Buzău
 • Romania, Buzău
Afiseaza date contact
Traduceri ale CV-ului
75%
 • Ultima actualizare: 09.08.2013
 • Numar referinta: 88081

Experienta

 • decembrie 2008 - iunie 2013

  SEF de productie in campanie si SEF Electric si Automatizari, S.C.AGRANA Buzau Romania

  • Buzău, România
  • Full time
  • Domeniu - Inginerie: Industrii / Productie

  SEF ELECTRIC SI AUTOMATIZARI:  01.12.2008 – 27.06.2013
  ( 19 oameni in perioada remontului; inginer, 2 maistrii electricieni, metrolog, electricieni,AMC-isti 2 oameni, 12 electricieni pe platforma industriala)
  SEF SCHIMB PRODUCTIE IN CAMPANIE (40 oameni pe schimb)
  
  Firma: 		AGRANA
  Oras lucru: 		Buzau
  Departament: 	Dezvoltare si mentenanta sector electric si automatizari
  
  REALIZARI:
  
  1.	Extindere automatizari la procesul de fabricatie zahar cu platforma de lucru Siemens PLC S7-400 configuratie SCADA. Realizare conexiuni cu procesul, integrare si parametrizare senzori si traductoare specifici domeniului (debit, nivel, concentratie, temperatura, presiune), configurare si parametrizare convertizoare de frecventa MMN 430.
  2.	Dezvoltare Statie Recirculare ape industriale in 2009, proiectare si executie montaj dulapuri de automatizare .  Partea de soft a fost realizata cu Siemens ROMANIA.
  Implementarea s-a facut cu automat programabil de tip S7-300 , panou operator si 3 statii de vizualizare semnale.Mentinere a doua nivele pompe Brates si pompe cu actionare motoare de 250 KW/ 6000 V , masura curent cu adaptor Poenix- Contact si vizualizare curent, presiuni temperatura , nivele in cele 2 statii de lucru, transmisia de date este cu fibra optica.
  3.	Monitorizare temperaturi in cuptor var,reglare calitate lapte var , automatizare pompe distributie var si a pompelor de CO2, masura debit gaz cu contor de gaze inteligent PTZ2000 . Cuptorul are o inaltime de 35 m. Algoritmii tehnologici cu toti parametrii sunt pe statia de lucru bazata pe Siemens Simatic S7-400 si au fost introdusi de subsemnatul. Se vizualizeaza in exploatare parametrii tehnologici in cele 3 statii de lucru. Purificare, Evaporatie, Rafinarie. Am realizat toate conexiunile pentru toti senzorii si traductoarele si am dezvoltat schema tehnologica pentru implementare si am pus in functiune instalatia.
  4.	Extindere automatizare cota “0” la sectia Rafinarie si Conditionare a pompelor Sulzer cu convertizoare MMN 430( 6 buc), nivele(8 buc), debite (4buc), Brixuri(10 puncte de masura) cu ProEMtec microunde –Germania. Mentenanta compresoare de aer Kaeser.
  Conexiuni, parametrizare si punere in functiune.
  5.	Mentenanta masini centrifuge (reglarea lor pentru obtinerea coloratiei zahar alb < 35 Unitati ICUMSA cu micro PLC Telemecanique ASZ, Redresor comandat la 600A, 3x400V
  
  Calitati :
  Bun organizator al activitatiilor din cele 2 sectoare. Am facut o echipa de montaj si cealalta pentru activitatea de remont.Am primit teme de la managerul general si am dus la indeplinire sarcinile de lucru. Tenacitate,perseverenta, onestitate, focusat pe aplicatie.
  Colaborare foarte buna cu colegii si i-am ajutat de fiecare data.
  M-am implicat si in partea tehnologica in perioada campaniei si am fost sef de schimb pe tura a IV-a, unde rezolvam toate problemele preluate de la celelalte schimburi rezolvandu-le de natura tehnologic,electric, automatizare. Am obtinut cele mai mari varfuri de productie si calitate pe schimb 540t/12h si cu un consum de 780 KW/t de zahar in prima treime a campaniei. 
  

 • mai 2008 - noiembrie 2008

  Inginer responsabil PM si Mediu, SC. Somaco Buzau

  • Buzău, România
  • Full time
  • Domeniu - Muncitori Tehnicieni: Constructii

  -Probleme de protectia muncii si de mediu intr-o societate de producere de prefabricate din beton. Constructii

 • august 2007 - aprilie 2008

  Inginer sef de santier, DACELECTRIC Campina

  • Buzău, România
  • Full time
  • Domeniu - Muncitori Tehnicieni: Muncitori

  Societate cu profil electric, montaj electric : Iluminat urban, bransamente de MT si JT, montaj instalatii de protectie catodica in statii de distributie gaze naturale, Alimentarii cu energie electrica sonde din cadrul Dafora , LES de 20 KV

 • septembrie 2007 - martie 2008

  Inginer electric sef santier, DACELECTRIC srl

  • Buzău, România
  • Full time
  • Domeniu - It Telecom: Inginerie

  Inginer DAC-ELECTRIC SRL Campina. Perioada 1.09.2007-1.03.2008.Am realizat 2 miniterenuri cu nocturna pentru primariile din judetul Prahova, Iluminat stradal in localitati Mizil, Moreni, Lucrari de amenajare parc de distractii in centrul orasului Campina, alimentarea cu energie electrica a locatiei.Mutarea liniei de 20 KV la sondele DAFORA din judetele limitrofe judetului Prahova. Am repus in functiune un analizor de gaze ENDOCAL 3000 de la ESTER Instrument la una din sonde. Perioada a fost scurta iar domeniu de activitatea era montaj instalatii electrice.
  Inginer de Mediu si Protectia Muncii- 1.06.2008-31.11.2008 la societatea S.C. SOMACO-BUZAU, actualmente SONRISO Bucuresti. Am urmat cursurile de inspector cu probleme de protectia muncii la sediul Protecia Muncii strada Mesteacanului nr..
  

 • august 1999 - august 2007

  inginer automatizari, S.C. Glassrom Berca , jud. Buzau

  • Buzău, România
  • Full time
  • Domeniu - Inginerie: Industrii / Productie

  SEF AUTOMATIZARI : 01.09.1999 - 01.12.2008
  
  
  
  Post
  Inginer Dezvoltare Si Mentenenata In Domeniul Electric Si Automatizari
  Firma
  S.C. Glassrom Berca
  Localitate
  Buzau
  Domeniu
  Inginerie
  Perioada
  de la 08.1999 pana la 08.2007
  Industria
  Altele
  Numar angajati
  1000
  Descrierea companiei
  S.C. Glassrom Berca cu numele anterior Rubinal Berca, producea obiecte de menaj, pahare, farfuri, Goblenuri. cani pictate in aur, Galeuri, Sfesnice in filigram de aur, toate export SUA, Germania, Anglia.Erau 2 sectii. Sectia de productie primara produse, si sectia de finisare, pictura decorari pe obiecte , cu personalizari ale clientului, sablare sticla si scriere pe sticla a diverselor dedicatii personale, sau de zile festive.
  Responsabilitati
  Raspundeam de mentenata a 8 cuptoare pe gaze automatizate complet, asigurarea functionarii centralei termice Vaillant de 350 KW pentru pavilion administrativ , caldura sector pictura,dus pentru sticlari, mentenanta centrala telefonica Panasonic cu 64 de linii , IT si birotica, secretariat, contabilitate, directori, si monitorizare cu placa Geovizion Advantech a 16 camere de luat vederi pe perimetrul societatii, montaj, mentenanta.
  Realizari
  Monitorizare si mentenanta a sistemului Scada la 6 cuptoare termice pe gaze pentru produsele de sticla menaj (4 cuptoare de recoacere, 2 cuptoare de topit pigmenti de aur-pictura) cu :-6 buc. Module ADAM 4118 cu 8 canale RTU pentru vizionare curbe de temperatura in timp real in timpul functionarii cuptoarelor si cu un convertor RS 232/ RS 485, monitor si calculator PLC. Mentenanta a inca 2 cuptoare de topit sticla cu aparatura de tablou SHINKO cu calculator de panou cu monitor pentru controlul parametrilor de proces: debite de gaz, debite de aer preincalzit, rapoarte gaz/ aer,temperaturi pe zone cu termocuple tip B(10 buc/cuptor) si adaptor SHINKO programabil, pe canale cu lunete radiamatice ASHORN(2 buc/cuptor) masura si alimentare automata a nivelului de sticla in cuptor, masura temperatura si tiraj cuptor, canal, cos de fum.
  Mentenanta pe partea de automatizare cuptoare topit sticla, tratare produse din sticla prin cuptoare tunel(recoacere) pe gaze si electric pentru arderea pigmentilor. Elaborare curba de recoacere pentru eliminarea tensiunilor interne din produs din faza de fasonare asfel incat sa nu existe pierderi pe benzi. Am introdus masura nivel sticla prin insuflare cu aer dat de un ventilator mic , un traductor ∆P Setra ,dom= 0- 10 mm H2O, iesire 4- 20 mA cc, un regulator Shinko cu iesire contact pentru a comanda alimentarea cu material de topit (nisip cuartos plus compusi chimici din reteta), astfel mentinandu-se nivelul constant de sticla in cuptor.
  
  
  

 • decembrie 1986 - iulie 1999

  Inginer electronist automatizari, VAE-APCAROM Buzau

  • Buzău, România
  • Full time
  • Domeniu - Inginerie: Industrii / Productie

  Post
  Inginer Principal- Energetic
  Firma
  Vae- Apcarom
  Localitate
  Buzau
  Domeniu
  Inginerie
  Perioada
  de la 11.1986 pana la 08.1999
  Industria
  Altele
  Numar angajati
  1000
  Descrierea companiei
  Vae apcarom avea ca activitate principala aparatele de cale ferata,ace,macaze, aparate(linie)cale ferata, tirfoane elementele de prinderea caii ferate pe traversa de lemn, de fier si de beton.Alte activitati, producerea de tuburi de inalta presiune pentru diverse gaze, butelii de aragaz, traverse metalice export brazilia, toata gama de stigatoare din industrie,
  Responsabilitati
  Am codus sectorul electric sectia de butelii gaze comprimate, 
  Am fost sef de schim la sectorul electric pe toata societatea.Am fost energetic sef intre 1996-1999
  Realizari
  am automatizat 2 cuptoare de unul normalizare celalalt de revenire cu vatra pasitoare, cuptoare electrice, am pus in functiune CIF-urile , cuptoare de inductie pentru incalzit capete de teava de diametru 214 pe o lungime de 450 mm intr-un timp record de 1,35 secunde teava incalzita. Am pus la punct masinile de ogivat, fundurile si gaturile buteliilor, Am pus sisteme de cantarire cu doze tensometrice in 1989 in trei punte de masura pentru determinarea volumului, goala,plina sub presiune, si cu fusta, in flux continuu. Am asigurat mentenata utilajelor. Am Pus in functiune masina de sudat inimi la aparate cale . Am pus in functiune linia automata de incalzit si facut cap, tirfoane la un tact de 20-30 buc/min. Am implementat instalatii de compensare a factorului de putere in 4 posturi de distributie energie electrica, optimizand factura la energia electrica, ape si gaze naturale.
  
  

 • august 1981 - noiembrie 1986

  Inginer automatizari si electric, IISZ. Ianca , Jud. Braila

  • Buzău, România
  • Full time
  • Domeniu - Inginerie: Industrii / Productie

  Post
  Inginer Electric Si Automatizari
  Firma
  Iisz Ianca
  Localitate
  Braila
  Domeniu
  Inginerie
  Perioada
  de la 08.1981 pana la 11.1986
  Industria
  Agricultura
  Numar angajati
  1000
  Descrierea companiei
  IISZ Ianca, jud. Braila producea zahar pentru alimentatie publica si consum industrial din sfecla de zahar. M-am angajat cand inca era pe investitie , apoi din 1982 s-a trcut pe prelucrare sfecla de zahar si producerea zaharului (cel mai indicat in consum zahar natural).
  Responsabilitati
  Am condus partea electrica din 1983-1986 si sectorul Automatizare AMC, Am participat la planurile de remont(mentenanta)intre anii 1981-1986 atat la sectia CET (5 cazane pe carbune apoi s-a trecut pe gaz) si in fabrica la sectiile Brut Difuzie, Purificare, Evaporatie, Rafinarie, Conditionare, Siloz.
  Realizari
  Mentenanta instalatiilor de automatizare.
  Am prelucrat semnalul de 0,2- 1 bar proportional cu debitul de taitei pe banzi la intrarea in corpurile de Difuzie si am executat un afisaj digital cu debitul instantaneu de prelucrare vizibil in toata fabrica. Constructiv 1x2 metri pe un corp de difuzie. Erau 2 corpuri de difuzie.Am reglat centrifugile cehoslovace in timpul campaniei, am asigurat metrologia la basculele automate, temperaturi, debite, presiuni, nivele. Am inlocuit sistemele de masura a debitelor zemii pe flux cu debitmetria electromagnetica produsa de ITRD Pascani, avand calibratorul cu seria 3 pentru adaptoarele AET. Eram trimis si la alte fabrici, Tandarei, Babadag pentru calibrarea debitelor. Din anul 1984-1986 eram dirijat de conducerea tehnica a centralei zaharului la fabricile surori inclusiv Navodari pe investitii care nu s-a mai finalizat pe zahar brut, si chiar Petromidia Navodari trimis de conducerea de partid pe perioade scurte.
  
  

Educatie

 • 2011 - 2011

  Postdoctorat, INTELPROF certificateof excellence

  • București, România
 • 2010 - 2010

  Postdoctorat, Roland Gareis Consulting- certificate of excellence

  • București, România
 • 2009 - 2009

  Postdoctorat, INTELPROF certificateof excellence

  • București, România
 • 1976 - 1981

  Diploma de facultate, Facultatea Automatica Bucuresti

  • București, România

Aptitudini

Permis de conducere
 • B

Limbi straine

Engleza
Mediu
Franceza
Mediu
Italiana
Incepator
Romana
Nativ
25%
 • Last update: 09.08.2013
 • Reference number: 88081

Skills

Driving license
 • B

Foreign languages

English
Intermediate
French
Intermediate
Italian
Beginner
Romanian
Native