93492

Design Mechanical Engineer at ELECTROTEL Inc.

 • România, București
 • România, București
 • Romania, București
 • Romania, București
Afiseaza date contact
Traduceri ale CV-ului
75%
 • Ultima actualizare: 02.12.2013
 • Numar referinta: 93492

Experienta

 • aprilie 2013 - octombrie 2013

  Director departament cercetare dezvoltare, S.C. GAMA TOOLS S.R.L., Bucureşti

  • București, România
  • Full time
  • Domeniu - Inginerie: Industrii / Productie

  Descrierea companiei: SC GAMA TOOLS SRL este o firma specializata, in principal, in productia echipamentelor pentru executia si intretinerea cailor ferate (instalatii de sudare a sinelor de cale ferata cap la cap, prese de incercare la incovoiere a cupoanelor de sina sudate, masini de manipulat si pozitionat panouri de cale ferata, transportoare pentru mentenanta in santier etc.), asistenta tehnica si service pentru acestea.
  Responsabilităţi:
  - coordonarea activitatii de proiectare;
  - proiectare, si asistenta la punerea in functiune a instalatiilor pentru executia si intretinerea cailor ferate;
  - asigurarea consultantei tehnice la proiectare.
  Realizări:
  - o presa de 250 tf pentru incercarea la rupere prin incovoiere a cupoanelor de sina sudate - echipament livrat;
  - demararea proiectarii unui nou cap de sudare cu forta de refulare de 120 tf;
  - demararea priectarii si executiei unei masini de manipulat si pozitionat panouri de cale ferata pentru panouri de 25 m;
  - demararea proiectarii si executiei unui transportor de sine, traverse si alte accesorii cu capacitatea de 20 t.
  Beneficii:
  - curs de perfectionare in SolidWorks 2013 - Essentials si Drawings ISO;
  - curs de echipamente si componente hidraulice tinut la Institutul National de Hidraulica Bucuresti.

 • iulie 2007 - martie 2013

  Inginer proiectant mecanic, S.C. IMSAT S.A, Bucureşti (Membru Grup SNEF - Franţa)

  • București, România
  • Full time
  • Domeniu - It Telecom: Inginerie

  Descrierea companiei: IMSAT S.A. este membru al Grupului SNEF şi a fost înfinţat în 1962 ca "Intreprinderea pentru montaj instalaţii de automatizare (IMIA)". Domeniul de activitate iniţial a fost de montaj instalaţii de automatizare pentru întreagul sector industrial din România. Din 1991 a devenit companie cu capital social sub numele de IMSAT SA Bucureşti. Anii ‘90 au reprezentat o perioadă de expansiune puternică pentru IMSAT în ceea ce priveşte domeniul serviciilor cum ar fi intregul domeniu al infrastructurii telecomunicaţiilor, automatizări căi ferate sau antreprenoriat, specializări în segmentele de automatizări, cum ar fi sisteme de automatizare în industria cimentului sau integrări complete ale soluţiilor industriale, din care se poate evidenţia lărgirea capacităţii fabricii de ciment Incehsa din Comayagua, Honduras (proiect la cheie)
  Responsabilităţi:
  -	01.2012 – 03.2013: am lucrat în cadrul atelierului de proiectare din cadrul Sucursalei Echipamente Electrice. Am elaborat documentaţiile de execuţie mecanică pentru containerele staţiilor electrice de automatizare. Am urmărit şi verificat execuţia în secţia de producţie, am realizat documentaţia de montaj şi mentenanţă în şantier.
  -	07.2007 – 01.2012: am lucrat în cadrul atelierului de proiectare din cadrul Departamentului lucrări complexe. Am fost responsabil cu proiectarea liniilor de fabricaţie ciment şi var sau părţi din acestea – am elaborat desenele de ansamblu generale precum şi documentaţii de execuţie mecanice.
  Realizări: Am lucrat pentru:
  	un ansamblu de opt staţii electrice de automatizare a unei linii de extracţie cărbune pentru o mină de cărbune din Mauritania. Antreprenorul general al lucrării a fost Schneider – Franţa;
  	o secţie nouă de măcinare clincher pentru fabrica de ciment Lafarge din Bonaberi, Camerun (proiect la cheie).- am elaborat parte din documentaţia de execuţie mecanică conform temelor de proiectare emise de responsabilul de proiect;
  	o secţie nouă de transport, concasare şi depozitare zgură de termocentrală din fabrica de ciment S.C. Carpatcement S.A. Fieni - am fost numit responsabil de lucrare şi, în această calitate, am elaborat desenele de aranjament general al noii secţii, desenele fluxurilor tehnologice, temele de proiectare pentru proiectele de construcţii civile şi mecanice. Am urmărit elaborarea proiectelor pentru care am întocmit temele şi modificările aduse pe parcursul execuţiei în şantier ţinând legătura cu departamentul de investiţii al fabricii care a coordonat execuţia în şantier. De asemenea am elaborat si parte din documentaţia de execuţie mecanică;
  	un proiect pentru o instalaţie de transport şi depozitare cenuşă de termocentrală pentru fabrica de ciment Lafarge Tg. Jiu - am fost numit responsabil de lucrare. Am participat la discuţiile purtate cu reprezentanţii fabricii în legătură cu scopurile ce trebuie atinse prin realizarea investiţiei, am elaborat şi modificat pe parcurs desenele fluxurilor tehnologice şi desenele de aranjament general ale instalaţiei cu soluţia tehnică finală, care constituie piese componente ale dosarului cu documentaţia necesară aprobării fondurilor pentru investiţie (întocmit de biroul investiţii al fabricii). Am elaborat desenele de aranjament general al noii instalaţii, desenele fluxurilor tehnologice, temele de proiectare pentru proiectele de construcţii civile şi mecanice. Am urmărit elaborarea proiectelor pentru care am întocmit temele şi modificările aduse pe parcursul execuţiei în şantier ţinând legătura cu departamentul de investiţii al fabricii care a coordonat execuţia în şantier. Am ţinut legatura cu producătorul german de echipamente Claudius Peters agreat de client.

 • aprilie 2001 - iunie 2007

  Inginer proiectant mecanic, S.C. CEPROCIM S.A. (fostul Institutul naţional al cimentului), Bucureşti

  • București, România
  • Full time
  • Domeniu - It Telecom: Inginerie

  Descrierea companiei: S.C. CEPROCIM S.A. a fost înfinţată în 1950 sub denumirea de “Institutul naţional de cercetare şi proiectare al industriei cimentului”. Domeniul de activitate a fost de proiectare şi consultanţă în domeniul industriei cimentului. Compania are o mare experienţă privind piaţa românească.
  Responsabilităţi: 
  -	Am lucrat în cadrul atelierului de proiectare mecanică 1.
  -	M-am ocupat cu elaborarea documentaţiiei de execuţie mecanică pentru componente ale liniilor de producţie ciment – sisteme de desprăfuire, sisteme de transport (rigole, conducte de transport pneumatic, benzi transportoare, elevatoare), conducte de aer cald, cicloane pentru turnurile de preîncălzire, platforme de mentenanţă etc..
  Realizări:
  -	Am lucrat pentru Holcim – Alesd (Romania), Holcim – Campulung (Romania), Holderbank – Bicaz (Romania), Holderbank – Fieni (Romania), Lafarge – Medgidia (Romania), Holcim – Beli Izvor (Bulgaria).
  -	Am participat la elaborarea de lucrări cum ar fi: secţia nouă de expediţie ciment vrac auto de la S.C. Holcim S.A. Câmpulung (în calitate de responsabil de proiect – am întocmit desenele de aranjament general ale secţiei precum şi parte din documentaţia de execuţie mecanică, am întocmit temele de proiectare pentru construcţii civile, arhitectură şi automatizare;
  -	Am lucrat pentru programul de investiţii pentru modernizarea fabricii de ciment de la Aleşd derulat de Holcim – am întocmit parte din documentaţiile de execuţie pentru sistemele de transport materii prime şi produs finit, sisteme de desprăfuire pentru liniile tehnologice de fabricaţie şi sistemele de depozitare, sisteme de extracţie din silozuri şi buncăre, proiecte de buncăre, sisteme de pâlnii de vărsare etc.;
  -	Am elaborat documentaţia de execuţie pentru treapta III a turnului de preîncălzire din fabrica de ciment de la Belii Izvor, Bulgaria – ciclonul, conductele de legătură, platformele de mentenanţă pentru ciclon şi conductele de legătură etc..

 • noiembrie 1998 - iulie 2000

  Manager Tehnic pentru Bucureşti şi reprezentant tehnic pentru sudul şi estul României, S.C. TIWA THERM S.R.L., Timişoara

  • București, România
  • Full time
  • Domeniu - Muncitori Tehnicieni: Service / Instalare

  Descrierea companiei: S.C. Tiwa Therm S.R.L. este reprezentantul Blowtherm SpA, Italia, pe piaţa din România. Comercializează generatoare de aer cald, sisteme de ardere, cabine de vopsire uscare ecologice, staţii de preparare vopsea, echipamente pentru ateliere de service auto – standuri de îndreptat caroserii echipate cu sisteme de măsurare şi control cu laser. Compania asigură montajul, punerea în funcţiune, instruirea personalului şi service în garanţie şi post garanţie pentru echipamentele comercializate.
  Responsabilităţi: 
  -	Am fost subordonat direct directorului general al companiei
  -	M-am ocupat cu supervizarea montajului şi punerii în funcţiune a echipamentelor livrate clienţilor; am asigurat instruirea operatorilor şi service-ul pentru cabinele de vopsire uscare precum şi pentru sistemele de ardere din componenţa acestora şi centralelor termice. Am asigurat aprovizionarea cu piese de schimb şi materiale consumabile pentru cabinele de vopsire uscare. Am ţinut evidenţa încasării ratelor pentru echipamentele livrate, conform eşalonării prevăzute în contracte.
  Realizări:
  -	Am colaborat cu atelierele de service ale reprezentanţelor Mercedes, Volkswagen, BMW, Daewoo Automobile, IPSO Renault etc. precum şi uzina Dacia-Renault S.A. de la Mioveni.

 • iulie 1997 - noiembrie 1998

  Şef proiect sisteme mecanice de automatizare, S.C. OF SYSTEMS S.R.L., Bucureşti

  • București, România
  • Full time
  • Domeniu - It Telecom: Inginerie

  Descrierea companiei: S.C. O.F. Systems S.R.L. este reprezentanţa concernului Mettler Toledo Inc., SUA-Elveţia, pentru piaţa românească. Comercializează sisteme de cântărire cu destinaţie industrială, echipamente de transfer de date, detectoare de metale, balanţe comerciale şi de laborator, platforme de cântărire auto şi CF, sisteme de dozare. Compania asigură instalarea, punerea în funcţiune şi service-ul pentru echipamentele livrate.
  Responsabilităţi: 
  -	Am făcut parte din echipa departamentului de cântăriri industriale, coordonată direct de directorul general al companiei.
  -	M-am ocupat cu elaborarea soluţiilor tehnice şi documentaţiei de execuţie pentru aplicaţiile de cântărire industriale.
  -	Am asigurat consultanţă tehnică şi am supervizat execuţia şi montajul în şantier a sistemelor livrate.
  Realizări:
  –	Asistenţa tehnică şi supervizarea la fabricaţia şi asamblarea în şantier a receptorilor de sarcină şi sistemelor de rezemare a celulelor de cântărire pentru sistemele de cântărire şi dozare cu celule tip FLEXMOUNT - client: S.C. Oltchim S.A. Ramnicu. Vâlcea;
  –	Sistem de cântărire şi dozare cu celule tip FLEXMOUNT cu 4 posturi pentru încărcarea în flux cu calcar şi cocs a vagoneţilor de funicular care alimentează cuptoarele de var - client: UZINELE SODICE GOVORA S.A. Ramnicu Valcea, Romania. Pentru această aplicaţie am elaborat tehnologia de montaj, am proiectat SDV-urile pentru montaj şi am supervizat execuţia acestora, am asigurat asistenţa tehnică şi supervizarea montajului;
  –	Asistenţa tehnică şi supervizarea montajului unei platforme de cântărire auto tip 7560 DigiTOL TRUCKMATE cu receptor de sarcină din beton armat – client: S.C. UNIREA S.A. Iasi, Romania;
  –	Elaborarea tehnologiei de montaj, proiectarea SDV-urilor pentru montaj şi supervizarea execuţiei acestora, asistenţa tehnică şi supervizarea montajului a 4 sisteme de cântărire statică şi în mers CF tip 7260 DigiTOL RAILMATE (4 sisteme) – client: S.C. SIDEX S.A. Galati, Romania.

 • octombrie 1995 - iunie 1997

  Şef department tehnic şi inginer service, S.C. EUROEST TFS S.R.L., Bucureşti

  • București, România
  • Full time
  • Domeniu - Muncitori Tehnicieni: Service / Instalare

  Descrierea companiei: S.C. EUROEST TFS S.R.L. este reprezentantul pe piaţa din România a companiilor Esmach SpA, Catta 27 SpA, Carpigiani SpA, Mareno SpA, Ambach SpA, Italia etc.. Comercializează echipamente pentru procesarea alimentelor (linii de brutărie vşi patiserie, aparatură pentru laboratoarele de îngheţată, linii de producţie de îngheţată, linii de bucătărie pentru restaurante, cantine sau fast-food-uri). Compania asigură servicii de montaj, punere în funcţiune şi service pentru toate echipamentele furnizate.
  Responsabilităţi: 
  -	M-am ocupat cu asistenţa tehnică şi supervizarea service-ului pentru echipamentele de procesare a alimentelor, instruirea personalului operator al clientului.
  Realizări:
  -	Am fost promovat director department tehnic după aproximativ un an de activitate;
  -	Am participat la asamblarea şi punerea în funcţiune a liniilor de producţie pentru o fabrică din apropierea comunei Tunari (lucrare la cheie) care a cuprins o secţie de producţie panificaţie şi patiserie, un laborator pentru producţia de prafuri de îngheţată, un laborator pentru producţia de ciocolată, o linie de fabricaţie de îngheţată (40 t / 24 ore) şi un deposit frigorific de 300 m3.

 • august 1993 - ianuarie 1995

  Şef department tehnic, S.C. KUMKAYA CUPTOR S.R.L., Bucureşti

  • București, România
  • Full time
  • Domeniu - Muncitori Tehnicieni: Service / Instalare

  Descrierea companiei: S.C. KUMKAYA CUPTOR S.R.L. a fost reprezentanţa companiei KUMKAYA Ltd. Istanbul, în România. A comercializat echipamente pentru linii de brutărie şi patiserie. Compania a asigurat servicii de montaj, punere în funcţiune şi service pentru echipamentele furnizate.
  Responsabilităţi: 
  -	M-am ocupat cu acordarea asistenţei tehnice la montaj şi punere în funcţiune, service în şi post garanţie precum şi instruirea personalului operator al clientului.
  -	Am dezvoltat relaţii bune de colaborare cu furnizorii de piese de schimb pentru echipamente.
  Realizări:
  -	La sfârşitul lunii octombrie 1994 am fost detaşat 2 luni pentru a lucra în cadrul departamentului tehnic al reprezentanţei din Novosibirsk, Rusia.

 • ianuarie 1992 - august 1993

  Şef proiect şi Inginer proiectant – automatizări mecanice, S.C. BIOING S.A., Bucureşti

  • București, România
  • Full time
  • Domeniu - It Telecom: Inginerie

  Descrierea companiei: S.C. BIOING S.A. s-a înfinţat în 1991 având ca obiect de activitate cercetarea, proiectarea şi dezvoltarea în domeniul industriei chimice, montajul instalaţiilor de automatizare din sectorul industriei chimice din România.
  Responsabilităţi: 
  -	Am făcut parte din Departamentul automatizări.
  -	M-am ocupat de proiectarea mecanică a ansamblurilor şi reperelor (documentaţia de execuţie), proiectarea circuitelor pneumatice de automatizare din instalaţii – am colaborat cu FESTO România.
  Realizări:
  -	Coordonarea lucrărilor de ofertare pentru un proiect de modernizare a unui post de lucru al unei linii tehnologice de fabricare a anvelopelor pentru tractoare – client S.C. Danubiana S.A.

 • iulie 1990 - martie 1991

  Inginer proiectant mecanică fină, INTREPRINDEREA DE APARATE ŞI UTILAJE PENTRU CERCETARE (IAUC), actual S.C. FAST ECO S.A., Bucureşti

  • București, România
  • Full time
  • Domeniu - Inginerie: Industrii / Productie

  Descrierea companiei: S.C. FAST-ECO S.A. a luat finţă în 1978 sub denumirea "Intreprinderea de aparate şi utilaje pentru cercetare (IAUC)". Domeniul de activitate iniţial a fost de dezvoltare, proiectare şi execuţie a instrumentelor de măsurare, aparatelor de testare şi înregistrare, echipamentelor şi aparatelor pentru cercetare pentru întregul sector industrial al României. Din 1994 a devenit o companie cu capital integral privat sub numele de S.C. FAST-ECO S.A. Anii ’90 au reprezentat o perioadă de puternice transformări în ceea ce priveşte domeniul serviciilor cum ar fi intrarea în domeniile echipamentelor de livrare a apei calde, sisteme de ardere, aparate de înregistrare autorizată şi numărare pentru apa caldă şi încălzire, maşini complexe la cerere, execuţia de structuri metalice, panouri şi dulapuri de automatizare electrică.
  Responsabilităţi: 
  -	Am lucrat în cadrul Departamentul Laser, format din 3 ateliere, atelierul de cercetare şi proiectare, atelierul de montaj mecanic şi atelierul de montaj electric şi electronic.
  -	M-am ocupat cu cercetarea şi proiectarea mecanică a aparatelor şi echipamentelor cu laser – am elaborat documentaţiile de execuţie şi am supervizat execuţia reperelor, montajului şi reglării prototipurilor de aparate.
  Realizări:
  -	Proiect pentru partea mecanică şi optică a unui analizor granulometric cu laser prin metoda Stokes pentru pulberi nesolubile în apă cu granulaţii mai mari de 60 μm.
  -	Proiect pentru un servogalvanometru de mare viteză pentru acţionarea peniţelor aparatelor de înregistrat cu bandă de hârtie (a constituit şi proiectul de diplomă pentru absolvirea facultăţii).

 • iulie 1983 - martie 1990

  Tehnician mecanică fină, INTREPRINDEREA DE APARATE ŞI UTILAJE PENTRU CERCETARE (IAUC), actual S.C. FAST ECO S.A., Bucureşti

  • București, România
  • Full time
  • Domeniu - Inginerie: Industrii / Productie

  Descrierea companiei: S.C. FAST-ECO S.A. a luat finţă în 1978 sub denumirea "Intreprinderea de aparate şi utilaje pentru cercetare (IAUC)". Domeniul de activitate iniţial a fost de dezvoltare, proiectare şi execuţie a instrumentelor de măsurare, aparatelor de testare şi înregistrare, echipamentelor şi aparatelor pentru cercetare pentru întregul sector industrial al României. Din 1994 a devenit o companie cu capital integral privat sub numele de S.C. FAST-ECO S.A. Anii ’90 au reprezentat o perioadă de puternice transformări în ceea ce priveşte domeniul serviciilor cum ar fi intrarea în domeniile echipamentelor de livrare a apei calde, sisteme de ardere, aparate de înregistrare autorizată şi numărare pentru apa caldă şi încălzire, maşini complexe la cerere, execuţia de structuri metalice, panouri şi dulapuri de automatizare electrică.
  Responsabilităţi: 
  -	Primii 5 ani am lucrat în cadrul Departamentului Spectrometrie şi, un an, în cadrul departamentului laser. Fiecare department a fost format din 3 ateliere – atelierul de cercetare şi proiectare, atelierul de montaj mecanic şi atelierul de montaj electric şi electronic.
  -	M-am ocupat cu montajul mecanic al aparatelor din producţie şi reglarea funcţiunării mecanice a acestora.
  Realizări:
  -	Montajul şi reglarea spectrofotometrelor cu absorbţie atomică, spectrometrelor în domeniul vizibil, produse în cadrul departamentului spectrometrie şi analizoare granulometrice cu laser cu domeniul de măsurare 0 – 60 μm, aparatură biomedicală etc., în cadrul departamentului laser.

Educatie

 • 1983 - 1989

  Master / studii postuniversitare, Universitatea Politehnica Bucureşti, Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică

  • București, România
 • 1978 - 1982

  Liceu / scoala profesionala, Liceul de matematică-fizică “Ion Neculce”

  • București, România

Aptitudini

Permis de conducere
 • B

Limbi straine

Engleza
Avansat
Franceza
Incepator
Germana
Incepator
Rusa
Incepator
Romana
Nativ
75%
 • Last update: 02.12.2013
 • Reference number: 93492

Experience

 • January 2014 - Present

  Design Mechanical Engineer, ELECTROTEL Inc.

  • București, Romania
  • Full time
  • Work domain - It Telecom: Engineering

  Description of the company: Established in 1970, ELECTROTEL has 44 years experience in the manufacture of electrical equipment for low and medium voltage, having today the Integrated Management System (Quality, Environment, Health & Safety, Nuclear) - ISO 9001: 2008 - Quality Management; OHSAS 18001: 2007 - Occupational Health and Safety Management; ISO 14001: 2004 - Environmental Management; RoHS - for inactivating hazardous materials or pollutants; CNCAN - nuclear works; ISO 3834-3: 2006, EN 15614, EN 287-1, EN 1418 - Quality and Environmental Management in Welding; ISO 17025: 2005 - Laboratory Management (electrical, mechanical, chemical); ISO 12944-6:1998; 2808:2007, 4618:2006, 2409:2007, 9227:2006 - Management dyeing.
  In the last three years, significant progress has been registered by ELECTROTEL, audited and recognized by international partnerships and certifications (SIEMENS "Technology Partner" and "Qualified Supplier" LEGRAND "Premium Panel Builder" ALSTOM Grid "Qualified Supplier" SCHNEIDER Germany and France "Qualified Supplier "etc.).
  With 450 employees (90 engineers and 310 skilled workers) ELECTROTEL achieved production of which 70% is exported directly or indirectly - EU (Germany, France, England, the Netherlands), Eastern Europe, Middle East, Asia, Africa, North and South America, with significant deliveries to major international groups (ALSTOM, SCHNEIDER, SIEMENS, MOELLER, GAZPROM, OMV, ENEL, Lafarge, Holcim SNEF / IMSAT, etc..)
  Equipment manufactured by ELECTROTEL are used in special applications such as nuclear, petroleum and petrochemical industries, mobile stations (container) distribution and control for oil platforms, integrated gas processing plant in Central Asia and the Middle East, refineries in Romania and abroad , cement (Lafarge, Holcim - in Romania and abroad), mining, power stations (thermal and hydro) - ELECTRICAL certification, ANRE, ENEL, railways field (attestation AFER) and naval (NAR certification).
  Responsibilities: 
  - I am working in the designing workshop of the working point in Bucharest. I prepare the documentation for technical and commercial offers, I elaborate the mechanical workshop documentation for containers designated for electrical substations, track and check the execution and preassembling in the partners' workshops, technical advise for installing and commissioning at the customer's site.
  Achievements:
  - I prepared technical offers for applications of containerized plants - SIEMENS Romania and SIEMENS from Czech Republic, designated for the Romanian market and the market from Kazakhstan.
  - Design for an electrical station container designated to work in Qatar - contractor: ABB Qatar; final customer: Gasal Inc..
  

 • April 2013 - October 2013

  Manager of Research and Development Department, GAMA TOOLS Ltd.

  • București, Romania
  • Full time
  • Work domain - Engineering: Industries / Production / Manufacturing

  Description of the company: GAMA TOOLS Ltd. is a company specialized in production of equipment for railway execution and maintenance (welding equipment, bending test presses, truck laying gantries, vehicles for railway maintenance and service etc.), technical assistance and service for all these equipment.
  Responsibilities:
  - Coordinating the designing activity;
  - Design and technical assistance at putting to work of the equipment;
  - Provide technical assistance for designing activity.
  Achievements:
  - A bending test press of 250 t – delivered equipment;
  - Start of designing of a new rail welding head with setup force of 120 t;
  - Start of designing of a new truck laying gantry for gantries of 25 m length;
  - Start of designing of a new vehicle for railway maintenance and service of 20 t.
  Benefits:
  - Improvement course of SolidWorks 2013 - Essentials and Drawings ISO;
  - Course of Hydraulic Equipment and Components organized by National Institute of Hydraulics from Bucharest

 • July 2007 - March 2013

  Design Mechanical Engineer, IMSAT Inc., Bucharest (Member of SNEF Group - France)

  • București, Romania
  • Full time
  • Work domain - It Telecom: Engineering

  Description of the company: IMSAT Inc. it is member of SNEF Group and was established in 1962 as the "Enterprise for Mounting of Automation Installations (IMIA)". Its initial range of activities consisted of the erection of automation installations for the entire Romanian industrial sector. Since 1991 it became a joint stock company under the name of IMSAT SA Bucharest. The '90s meant a period of a powerful expansion for IMSAT in what the range of services is concerned such as entering the fields of telecommunications infrastructure, railways automation or general contracting, specializations on automation segments, such as industrial systems automation in the cement industry or complete integrations of industrial solutions, among which may be quoted the enlargement of the capacity of Incehsa cement plant in Comayagua, Honduras (turn-key project).
  Responsibilities: 
  -	01.2012 – 03.2013: I worked in the designing workshop of Electrical Equipment Department. I elaborated the workshop documentation for the electrical automation station shelters of a coal mine extracting line from Mauritania. I verified the execution in the production workshop and I realised the mechanical installing and maintenance on site manuals.
  -	07.2007 – 01.2012: I worked in the Department of Complex Projects and I was part of the design team. I was in charge with designing of new cement plant production lines, modernization or rehabilitation of the existing cement plants - general arrangement drawings and mechanical workshop documentation.
  Achievements: I worked for:
  	An assembly of eight electrical automation stations of a coal mine extracting line from Mauritania. The general contractor is Schneider – France.
  	A turn key project – a new production section for a Lafarge cement plant from Cameron. I elaborated part of the workshop mechanical documentation according to the subject matter emitted by the project responsible.
  	A slag transport and storing section project for Carpatcement S.A. Fieni – I was named project responsible and by this position I emitted the general arrangement drawings of the new section, the process flow sheet diagrams, the designing subject matter for the civil and mechanical designs. I followed the elaboration of the designs documentation, for which I emitted the subject matters, and the modifications during the site execution, keeping in touch with the customer investment department. I elaborated a part of the mechanical workshop drawings for this project too.
  	A fly ash pneumatic transport project for Lafarge Tg. Jiu plant – I was named project responsible. I took part at the meetings with the factory representations where there were discussed the targets of the investment. I elaborated the process flow sheet diagrams and the general arrangement drawings of the new installation. These were parts of the file prepared by the Investment Department of the factory for the allotment of funds approval. I followed the elaboration of the designs documentation, for which I emitted the subject matters, and the modifications during the site execution, keeping in touch with the customer investment department. I was in touch with the German equipment producer Claudius Peters, agreed by the customer.

 • April 2001 - June 2007

  Design Mechanical Engineer, CEPROCIM Inc.(National Research and Design Institute of Cement Industry), Bucharest

  • București, Romania
  • Full time
  • Work domain - It Telecom: Engineering

  Description of the company: CEPROCIM Inc. was established in 1950 as “National Research and Design Institute of Cement Industry”. Its range of activity consisted of the design and consultancy in the cement industry field. The company has a great experience on the Romanian market.
  
  Responsibilities: 
  -	I was part of the Mechanical Design Workshop 1.
  -	I was in charge with designing of cement plant production lines components, modernization and rehabilitation designing of cement plants - general arrangement drawings and mechanical workshop documentation
  Achievements:
  	I worked for Holcim – Alesd (Romania), Holcim – Campulung (Romania), Holderbank – Bicaz (Romania), Holderbank – Fieni (Romania), Lafarge – Medgidia (Romania), Holcim – Beli Izvor (Bulgaria).
  	I was part of important projects of the company like New Auto Bulk Cement Expedition Section of Holcim Campulung (Romania) – As project responsible I emitted the general arrangement drawings of the new section, the process flow sheet diagrams, the designing subject matter for the civil, automation and mechanical designs. I followed the elaboration of the designs documentation, for which I emitted the subject matters, and the modifications during the site execution, keeping in touch with the customer investment department. I elaborated a part of the mechanical workshop drawings for this project too.
  	I worked for The Investment Program for Modernisation of the Holcim Alesd Factory – I elaborated a part of the mechanical workshop drawings for this project – transport systems for raw material and finite material, dedusting for the technological lines and warehousing systems, silo extraction systems, hopper and filling chutes workshop drawings etc.
  	I elaborated the workshop drawings for The Third Step of The Preheating Tower of The Cement Factory from Belii Izvor (Bulgaria) – the cyclone, the connection ducts, the steel structure of the maintenance platforms of the cyclone etc.
  	I made workshop documentation for cement line components - dosing systems, air-slides, elevators, dedusting systems; steel structures, chutes, flappers, axle bearing cooling systems for hammer crushers etc.

 • November 1998 - July 2000

  Technical Manager for Bucharest & Technical Representative for Southern and Eastern Romania, TIWA THERM Ltd., Timisoara

  • București, Romania
  • Full time
  • Work domain - Technicians: Service / Installation

  Description of the company: Tiwa Therm is the single dealer of the Blowtherm SpA, Italy, on the Romanian market. It selling hot air generators, heating systems, spray painting-drying boots, mixing-box and preparing stations. The company provide the erection, putting on to work and service for all these equipment.
  Responsibilities: 
  -	I was directly reporting to the general manager of the company.
  -	I was in charge with supervising erection and customer service activities for the equipment delivered by the company (spray painting-drying boots and heating systems). I provided with working instruction for the customer operators, spare parts and consumption materials for the sold equipment. I collected the rates of payment for the delivered equipment, according to the contracts scheduling.
  Achievements:
  -	I collaborated with representation auto laboratories as Mercedes, Volkswagen, BMW, Daewoo Automobile, IPSO Renault etc. and Dacia-Renault Inc. from Mioveni too.

 • July 1997 - November 1998

  Project Manager – Mechanical Automation Systems, OF SYSTEMS Ltd., Bucharest

  • București, Romania
  • Full time
  • Work domain - It Telecom: Engineering

  Description of the company: O.F. Systems is the representation of the Mettler Toledo Inc., USA-Swiss, on the Romanian market. It selling industrial weighting systems, data transitions equipment, metal detectors, retail balances, auto and railway weighting platforms, dosing equipment. The company provide the installation, putting on to work and service for all these equipment.
  Responsibilities: 
  -	I was part of the industrial weighting department, coordinated directly by the general manager of the company.
  -	I was in charge with designing of industrial weighting and dosing applications and technical assistance, supervising the manufacture and erection of these systems
  Achievements:
  –	Technical assistance and supervising the fabrication and assemblage of loading receivers and load cells bearing devices for static industrial weighting and dosing systems with FLEXMOUNT weigh modules – customers: OLTCHIM S.A.
  –	Static industrial weighting and dosing systems with FLEXMOUNT weigh modules with 4 dumper loading points with chalkstone and coke for lime furnace – UZINELE SODICE GOVORA S.A. Ramnicu Valcea, Romania. For this project I elaborated the mounting technology and I supplied the erection technical assistance on site, I designed the tools and devices for mounting and I supervised the execution of them;
  –	Technical assistance and supervising the assemblage of 7560 DigiTOL TRUCKMATE with Concrete Deck – customer: UNIREA S.A. Iasi, Romania;
  –	Technical assistance and supervising the assemblage of 7260 DigiTOL RAILMATE Railroad Track Scale – Static and Coupled-In-Motion (4 systems) – customer: SIDEX S.A. Galati, Romania.

 • October 1995 - June 1997

  Technical Department Manager and Customer Service Engineer, EUROEST TFS Ltd., Bucharest

  • București, Romania
  • Full time
  • Work domain - Technicians: Service / Installation

  Description of the company: EUROEST TFS Ltd is the dealer of the Esmach SpA, Catta 27 SpA, Carpigiani SpA, Mareno SpA, Ambach SpA, Italy etc., on the Romanian market. It selling food processing equipment (bakery and pastry lines, ice-cream laboratory apparatus, ice-cream production lines, kitchen lines). The company provide the erection, putting on to work and service for all these equipment.
  Responsibilities: 
  -	I was in charge with technical assistance and supervising the customer service for food processing equipment, customer’s personnel training.
  Achievements:
  -	Promoted as chef of the Service Department
  -	I worked for a high production plant located out of Bucharest (turn key project), near Tunari village. The factory had a bakery and pastry production section, an ice-cream ingredients laboratory, an ice-cream high production line (40 tones/ 24 hours) and a refrigerating silo of 300 m3.

 • August 1993 - January 1995

  Technical Department Manager, KUMKAYA CUPTOR Ltd., Bucharest

  • București, Romania
  • Full time
  • Work domain - Technicians: Service / Installation

  Description of the company: KUMKAYA CUPTOR Ltd was the representation office of the KUMKAYA Ltd. Istanbul, on the Romanian market. It sold bakery and pastry lines. The company provided the erection, putting on to work and service for all these equipment.
  Responsibilities: 
  -	I was in charge with technical assistance and supervising the customer service for bakery equipment and customer’s personnel training.
  -	I developed good relationships with the spare parts suppliers.
  Achievements:
  -	At the end of October 1994 I was named to work for the Service Department of the representation office from Novosibirsk, Russia for 2 month.

 • January 1992 - August 1993

  Project Manager and Design Engineer – Mechanical Automation, BIOING Inc., Bucharest

  • București, Romania
  • Full time
  • Work domain - It Telecom: Engineering

  Description of the company: BIOING Inc. was established in. Its range of activities consisted of research, design and develop in the field of chemistry industry, erection of automation installations for the entire Romanian chemistry industrial sector.
  Responsibilities: 
  -	I was part of the Automation Department.
  -	I was in charge with designing mechanical parts and ensembles, automatic pneumatic circuits for the chemical industry installations.
  Achievements:
  -	Coordinating a modernization project for a working point of a tractor tires production line – customer: S.C. Danubiana S.A.

 • July 1990 - March 1991

  Design Engineer – Precision Mechanics, RESARCH INSTRUMENTS AND EQUIPMENT ENERPRISE – IAUC (FAST ECO Inc.), Bucharest

  • București, Romania
  • Full time
  • Work domain - Engineering: Industries / Production / Manufacturing

  Description of the company: FAST-ECO Inc. was established in 1978 as the "Research Instruments and Equipment Enterprise (IAUC)". Its initial range of activities consisted of the development, design and execution of measurement instruments, testing and registration data apparatus instruments, research equipment and apparatus for the entire Romanian industrial sector. Since 1994 it became a complete private company under the name of FAST-ECO SA Bucharest. The '90s meant a period of a powerful reformation for FAST-ECO in what the range of services is concerned such as entering the fields of hot water delivery equipment, heating systems, authorised registration and counting apparatus of hot water and heat, complex machine work at request, steel structure execution, industrial electrical automation boards.
  Responsibilities: 
  -	I worked in the Laser Department, formed by 3 laboratories, research and design laboratory, mechanic erection laboratory and electric and electronics erection laboratory.
  -	I was in charge with research and designing for laser equipments, elaboration of mechanical workshop documentation for apparatus, supervising the execution and erection.
  Achievements:
  -	Design mechanical and optical parts and ensembles of Stokes granular powder analyzer for non soluble powders with granulation higher than 60 μm;
  -	Design mechanical ensemble and electro-magnetic circuit of a high frequency servo-galvanometer used to actuate the pens of the registration apparatus with paper band (the project was my graduation work too).

 • September 1983 - July 1990

  Precision Mechanics Technician, RESARCH INSTRUMENTS AND EQUIPMENT ENERPRISE – IAUC (FAST ECO Inc.), Bucharest

  • București, Romania
  • Full time
  • Work domain - Engineering: Industries / Production / Manufacturing

  Description of the company: FAST-ECO Inc. was established in 1978 as the "Research Instruments and Equipment Enterprise (IAUC)". Its initial range of activities consisted of the development, design and execution of measurement instruments, testing and registration data apparatus instruments, research equipment and apparatus for the entire Romanian industrial sector. Since 1994 it became a complete private company under the name of FAST-ECO SA Bucharest. The '90s meant a period of a powerful reformation for FAST-ECO in what the range of services is concerned such as entering the fields of hot water delivery equipment, heating systems, authorised registration and counting apparatus of hot water and heat, complex machine work at request, steel structure execution, industrial electrical automation boards.
  Responsibilities: 
  -	During the first five years I worked within the Spectrometry Department and one year within the Laser Department. Each of them was formed by 3 laboratories, research and design laboratory, mechanic erection laboratory and electric and electronics erection laboratory.
  -	I was in charge with laboratory apparatuses and instruments erection and adjusting control.
  Achievements:
  -	Erection and adjusting control of atomic absorption spectrophotometers, visible range spectrometers, produced at the Spectrometry Department and laser grading-meter with the measuring range 0 – 60 μm, bio-medical instruments etc. produced at the Laser Department.

Education

 • 1983 - 1989

  Master's degree, Polytechnic University of Bucharest, Faculty of Mechanical Engineering and Mechatronics

  • București, Romania
 • 1978 - 1982

  Highschool, “Ion Neculce” High-School

  • București, Romania

Skills

Driving license
 • B

Foreign languages

English
Advanced
French
Beginner
German
Beginner
Russian
Beginner
Romanian
Native